Инструкции за Навител

В този раздел има подробни описания как да работим с навигационна система Navitel Navigator.Как да инсталираме Navitel Navigator.


Navitel Navigator има разработени варианти за всички съвременни операционни системи за мобилни устройства.


Navitel Navigator имат версии за Android, Windows Mobile, Windows CE, Symbian, IOS, Java, Bada.За да изтеглите актуална версия на Navitel Navigator изберете този линк:

.:=== Navitel Download ===:.
.Всички горепосочени версии на програмата са заключени и за да работят пълноценно с карти трябва да се отключат с лицензионен ключ. Преди да поръчате лицензионен ключ трябва да проверите дали съответната версия на Навител работи на Вашият GPS. Необходимо е да изтеглите версията и да инсталирате софтуера. След първоначално стартиране ще видите началния екран на програмата (подобен на този):


След това ще се появи екран със серийния номер на GPS и предупреждение, че програмата ще работи в ДЕМО режим докато не се отключи с лицензионен ключ.


В полето "Идентификационен номер на уреда" трябва да има сериен номер на GPS, който служи за отключване на софтуера и картата. Серийния номер е различен спрямо GPSa и операционната система. Ако инстлалирате Navitel на WinCE, серийният номер трябва да бъде от 10 или 12 букви и цифри. Ако инстлалирате Navitel на Android или WindowsMobile, серийният номер трябва да бъде между 5 и 45 цифри и букви.

По-новите версии на програмата, имат възможност за 30 дни тестови период. В рамките на 1 месец програмата е напълно работоспособна без ограничения за софтуер и карта. При стартиране е необходимо да е разрешен интернет достъпа на телефона, за да може да се активива програмата. Избирате бутон ПРОБВАЙ и програмата ще направи запитване до сайта на Navitel. Там се записват данни за тези 30 дни тестови период. Трафика, който ще генерира е няколко KB.


За да продължите напред избирате ДЕМО режим. Избирате меню СТРАНИЦИ -> САТЕЛИТИ. В долния край на екрана в сивата лента трябва да са показани сателитите, които е прихванал GPS навигатора. Ако там няма нито един запис, вероятно не е осъществена връзка с вградения GPS приемник на навигатора. В този случай за повече информация напишете мейл на map@bgroutingmap.com с описание на проблема.Отключване с лицензионен ключ:

След като поръчате навигационен софтуер Навител и карта на България BGRoutingMap, Вие ще получите лицензионен ключ, с който да регистрирате софтуера през сайта нa Навител - www.navitel.su. Същият лицензионен ключ трябва да въведете при регистрация в сайта на BGRoutingMap, за да може да изтеглите картата.

Вариантите за регистрация са два:
1 - Ако Вашето мобилно устройство е smartphone и има връзка с интернет, най-лесният вариант е да активирате софтуера като избрете меню "Автоматична Регистрация/АКТИВАЦИЯ on-line". Необходимо е да въведете лицензионния ключ и да разрешите връзка към интернет. Програмата сама ще регистрира лицензионния ключ и ще изтегли необходимите файлове за отключване, както и ще ги запише на правилното място в мобилния телефон.
2 - Ако ползвате автомобилен навигатор, който няма GSM или WiFi модул, тогава трябва ръчно да регистрирате и отключите софтуера. След като стартирате програмата Навител Навигатор, ще Ви покаже серийния номер, който е генериран автоматично спрямо Вашият GPS. Този номер, заедно с лицензионния ключ трябва да въведете на сайта на Навител -
.:=== http://activate.navitel.su/simple ===:.
След успешна регистрация, ще получите файл с име NaviTelAuto_Activation_Key.txt, който трябва да копирате на Вашият GPS в директорията, където е инсталирана програмата Навител Навигатор.КАРТИ за ДЕМО - режим:

.:=== Демо карта София 1 ===:..
.:=== Демо карта София 2 ===:..
.:=== Демо карта Плевен 1 ===:..
Подробно упътване за инсталиране на всички операционни системи и упътване за работа с Навител Навигатор може да изтеглите от сайта на производителя на софтуера -
.:=== http://download.navitel.su/Manuals/Navitel_3.5.0_PDA_ENG.pdf ===:..
(упътването е на ангийски език).