Обща информация за картата


Това е един проект, по който започнах работа в момента, в който си купих първият GPS. В началото започнах само да редактирам грешни участъци. В последствие започнах да добавям нови обекти, да добавям постепенно град, след град. Със събирането на повече данни ме завладя желанието да имам повече и по-вярна информация докато пътувам и така постепенно се стигна до момента, в който тази карта се оказа че е най-пълната откъм покритие на населени места. В момента картата има най-много населени места с подробни карти от всички предлагани на пазара карти за Garmin, както и от предлаганите софтуерни продукти с вградени карти като iGo, TomTom, Route66 и други.


Тази карта е предназначена за хора използващи продукти на Garmin. Тя е съвместима с приложенията на Garmin за персонален компютър. Може да се използва с програмите за poket PC и за смартфони, работещи на базата на Windows Mobile и Symbian. Картата може да бъде използвана и на GPS приемници Garmin, които не поддържат кирилица. За избягване на затрудненията с кирилицата картата се предлага и във вариант на латиница.


Тази карта е изцяло пътна карта на България. В нея има всички магистрали, първокласни, второкласни и третокласни пътища. Застъпени са само асфалтирани пътища и целта е да се улесни пътуването с автомобил. Тази карта НЕ е подходяща за пешеходни излети в планина, няма изолиниите за надморска височина, както и пътеки в планините. Картата не бива да се ползва като единствен ориентир при пътуване от т.А до т.Б. Тя има само информативен характер.


Картата поддържа търсене на населени места, адреси в населени места, интересни точки (POI). Добавянето на нови градове, на номера на улици, нови POI върви с пълна сила и картата се развива непрекъснато.


Картата поддържа и търсене на пресечни точки на улици. Картата поддържа рутиране на цялата територия на България. Възможни са грешки от несвързани точки, липсващи пътища, различни категории пътища. Надявам се с обратна връзка от потребителите тези грешки да бъдат сведени до минимум.


Надявам се с това кратко описание да сте добили малка представа за картата и за това дали тя ще е подходяща за Вас. Ако са възникнали въпроси, на които не сте намерили отговор, моля изпозлвайте координатите за връзка и ще се опитам да бъда полезен.22-05-2008г.