Инструкции

В този раздел има подробни описания как да се регистрираме в сайта и да изтеглим картата за формат GARMIN.Независимо дали сте нов потребител или искате да изтеглите последната версия, трябва да спазвате стъпките, посочени в това упътване.


Ако сте закупил картата онлайн или искате да изтеглите последната версия на картата е необходимо да сте регистриран потребител на сайта.


Регистрация може да направите като изберете бутон "Регистрирайте се" от главната страница.Необходимо е да попълните всички полета. В полето "Код за отключване на картата" трябва да въведете един от кодовете, които са Ви изпратени при закупуване на картата.

Ако сте закупили картата във формат Garmin, може да намерите кода по един от следните начини:
Ако сте закупили картата онлайн, този код е изпратен по e-mail.
Ако сте закупили картата на CD, този код се намира във файл MapSourceKey.txt
Ако сте закупили картата на flash носител, този код се намира във файл \Garmin\gmapsupp.unl.
Кодът е от букви и цифри, може да бъде 25 или 50 символен. Например: (9A6PQV2ATHNRMH2A5UEFYNQ7HLAFPQD2A5HNRMH2Y5UEFYNR7H).

След като сте взели кода, го поставяте в полето "Код за отключване на картата".


След като сте се регистрирали успешно трябва да влезете с името и паролата в сайта и по този начин ще се появи меню ВЗЕМИ UPDATE


В менюто "Вземи Update" има 4 варианта за сваляне на картата.
1."Изтегли картата на кирилица" - това е инсталационен файл за компютър. Трябва да имате инсталирана програмата на Garmin за управление на карти - MapSource. Само през тази програма може да заредите картата в GPS приемника.
2."Изтегли готов файл за GPS на кирилица" - този файл може да презапишете директно в GPS приемника в директория \Garmin.
3."Изтегли картата на латиница" - това е инсталационен файл за компютър. Трябва да имате инсталирана програмата на Garmin за управление на карти - MapSource. Само през тази програма може да заредите картата в GPS приемника.
4."Изтегли готов файл за GPS на латиница" - този файл може да презапишете директно в GPS приемника в директория \Garmin.


Изтеглянето на файловете трябва да направите като изберете иконката с десен бутон и изберете SAVE AS...
Не е препоръчително използването на Download Manager-и, тъй като те правят много едновременни връзки към сайта.


След като изберте кой файл да сваляте, ще излезе нов прозорец в който трябва да изберете къде да бъде запазен файла.
Ако сте изтеглили готов файл за GPS, трябва да свържете GPS-а с USB кабел към компютъра. В Windows Explorer ще се появят две нови устройства (Garmin и Removable Drive). Трябва да презапишете изтегленият преди малко файл в директория \Garmin.
ВНИМАНИЕ!!! При презаписване на файла, старата карта ще бъде изтрита. Направете копие на всички карти които имате, преди да започнете презаписването. Внимавайте да не изтриете друга карта, която може да сте записали преди това.


Ако сте изтеглили вариант за инсталиране на компютър, трябва да следвате тези инструкции:
-= Инструкция за инсталиране на картата на персонален компютър =-

Ако изтегляте готов файл за GPS (двата зелени бутона на втория ред), трябва да запишете файла в GPS-a в директория \Garmin.

Трябва да направите нов текстов файл с име GMAPSUPP.UNL. В него трябва да запишете КОД ЗА ОТКЛЮЧВАНЕ НА КАРТАТА на ЛАТИНИЦА или КИРИЛИЦА (в зависимост от това каква версия искате да ползвате). Може да запишете и двата кода един след друг, без интервали или други знаци между тях.

Този файл се записва в същата директория, в която е и картата (GMAPSUPP.IMG файла).