Инструкции

В този раздел има подробни описания как да инсталираме и използваме картата.Как да инсталираме програмата за навигация на Garmin - GarminMobileXT


Ако имате Smartphone или PDA за да използвате Рутираща карта на България трябва да инсталирате програмата GarminMobileXT на Вашето устрйство.

Програмата може да свалите оттук: Garmin download.

Трябва да изберете правилната версия за Вашето мобилно устройство. Програмата се сваля на Вашият компютър, откъдето започва инсталацията. Включете smartphone-a/PDA в режим USB (пренос на данни) и го свържете към компютъра. Инсталационната програма сама ще открие устройството и ще го разпознае като преносима flash памет. Избрете го от списъка и натиснете Install за да продължи инсталацията.


След завършването на инсталацията може да стартирате програмата от smartphon-a или PDA и трябва да преминете през няколко стъпки за първоначално инициализиране. Изберете език за менюто, метрична система.


След това трябва да настроите какъв GPS използвате.

Ако Вашият GPS е вграден или не е Garmin, трябва да направите няколко настройки в самата програма. Предварително трябва да имате записан файл SW.UNL.

Ако използвате външен bluetooth приемник, трябва да го включите, да включите и bluetooth-а на мобилния телефон. След това сдвоете устройствата.

След това стартирате програмата GarminMobileXT от менюто на телефона. Програмата ще започне да търси връзка с GPS, прекъснете търсенето с бутон CANCEL.


След това програма ще влезе в главното меню.


Изберете иконката на GPS-а (горе вляво, оградена в червен контур) и натиснете бутон за избор (OK, Enter), за да влезето в менюто за управление на GPS.


Ще се отвори меню за управление на връзката на GPS с мобилния телефон. Изберете второто меню "Use Attached/Built-In". Ако нямате записан файл SW.UNL няма да може да видите това меню.


Изберете бутон ENABLE. Сега вече връзката с GPSa-a работи. В главното меню ще се промени иконката като новата иконка ще изглежда като прозрачна скала.


Вече имате свързан GPS и програмата го разпознава успешно. Може да пристъпите към зареждане на картата в GarminMobileXT.

Препоръчително е инсталирането и на базова карта на света. Може да я свалите от горния линк (Garmin Mobile XT Free Basemap ).

Също така е препоръчително да инсталирате и български глас (Garmin Mobile XT Support Files ). Ако искате да зареждате и собствени точки, като speedcamera или други предупредителни сигнали е необходимо да инсталирате и последния файл то допълнителната секция ( POI Loader ).