НачалоПомощВходРегистрация

Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
Май 23, 2012, 02:54:01

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

News
BGRoutingMap и софтуер Navitel Navigator - 56лв.

Stats
4053 Публикации в 518 Теми от 1173 Членове
Последен член: metodi
+  Форум на Рутираща Карта на България
|-+  Обща категория
| |-+  Общи въпроси
| | |-+  Ново устройство
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] 2 Изпечатай
Тема: Ново устройство  (Прочетена 1594 пъти)
tomovvd
Бързо научавам
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 69

Nokia E51/ Garmin Mobile XT/Holux-M1000

« -: Септември 20, 2008, 01:25:09 »

Няма ли да дадете малко повече инфо за устройството, което е дадено на началната страница на сайта.Къде ще се продава и т.н.Или чакате да излезе новата версия на картата за да го пуснете.
Активен

ПОВЕЧЕ ОРЪЖИЕ, ПО-МАЛКО ПРЕСТЪПНОСТ !

( John R. Lott, Jr.)
peterhr
Горски
Знаещ
Неактивен Неактивен

Публикации: 203

« Отговор #1 -: Септември 20, 2008, 03:35:59 »

ГПСа е с WindowsCE 5.0. Може да се добавят програми, не е заключен. Има блутут, който се ползва за хендсфрии за телефон. Има изход за слушалки и видео вход. Дали има видео изход незнам, не съм го пробвал.

За момента съм го тествал с iGo, SygDrive, Navitel и GarminXT.
Софтуерът все още не е избран окончателно. В момента течат преговори с Навител за използването на техният софтуер.

В режим хендсфрии може да се набира от екрана на телефона. Може да се приемат разговори. Има видео и аудиое плеър. Когато някой ни звънне се спира всичко друго и се показва номера човекът, който ни търси. Общо взето стандартните неща свързани около хендсфрии.

Има аналогов видео вход, може да се свърже камера за задно виждане.

За момента ГПСа може да се купи без картата. Той пристига с инсталиран iGo.
Продажби заедно с картата вероятно ще започнат от началото на другия месец или след излизането на версия 1.6 на картата.

В понеделник ще пиша повече подробности откъде може да се закупи в момента, както и точна цена.
Активен
fagorta
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 6

« Отговор #2 -: Септември 23, 2008, 12:36:06 »

Здравейте..!
Радвам се че и аз съм вече част от този форум..! Cheesy
Заинтересуван съм доста от това GPS устройство,много възможности има..!
Първите ми въпроси за сега са.,машинката стабилна ли е?
Не виждам марка,производител,модел... Huh?
От всичко прочетено до момента тук и в другите форум от Петър съм останал с много добро впечатление,не че се съмнявам в избора му на това устройство но,ми е доста интересно за Произхода и качеството му..!
Предварително ви благодаря..!
Поздрави
 Cool
Активен
peterhr
Горски
Знаещ
Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: Септември 23, 2008, 01:09:44 »

Машинката няма име, т.е. скоро ще има, но ще е името на вносителя. Аз не ги внасям, друга фирма прави това.
Относно самия производител ще попитам и ще пиша, но едва ли ще е известна фирма.
Самия GPS няма бъгове (поне не съм открил), работи стабилно, захапва сигнал по-бързо от Нюви 200 и 250.
Сравнено с 205 са сравнително еднакви, но Нювито е една идея по-бавно.

Сложих малко по-шарено меню, но то гълта доста памет и ГарминХТ работи по-бавно. Навител пък когато е по-малко паметта има проблем със записването на тракове.
Ако не се ползва шареното меню паметта (и скоростта на процесора) са достатъчни за да се ползва плеър и програма за навигация едновременно.

Нямам много опит с PNA устройства, но от това съм доволен, въпреки че не съм го избирал, взех каквото имаха в наличност от фирмата. В момента няма налични. Ще има вероятно след 10-ина дни, когато пристига следващата доставка.
Активен
tomovvd
Бързо научавам
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 69

Nokia E51/ Garmin Mobile XT/Holux-M1000

« Отговор #4 -: Ноември 17, 2008, 08:03:52 »

За това ли става дума?

http://forum.pocketbulgaria.com/viewtopic.php?t=23339
Активен

ПОВЕЧЕ ОРЪЖИЕ, ПО-МАЛКО ПРЕСТЪПНОСТ !

( John R. Lott, Jr.)
peterhr
Горски
Знаещ
Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: Ноември 19, 2008, 09:22:11 »

Да, за тези GPS-и става дума.
Активен
Greg
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 8

« Отговор #6 -: Декември 07, 2008, 10:04:52 »

Както споменах вече в покетбулгария ,закупих това устройство и съм засега супер доволен . GPS-а го закупих с навител,айго8,и мобил ХТ,Аго-то веднага го разкарах и си качих последното , защото това , което беше качено беше стара версия и картите му бяха стари . Дотук всичко добре , само дето не можах да подкарам Навитела , поради грешка от страна на Васко - продавача ( не беше качил картата върху СД-то ) Както и да е . понеже купихме 3 бройки ,изкопирах от друга Сд карта директорията ,в която седи атласа от карти и всичко тръгна , дори успях да свържа GPS-а с компа (БЛАГОДАРЕНИЕ на Петър)
В момента не мога да разбера коя версия е картата (в меню информация -за картата- пише :"име на картата:BG_Zapad(12/22/2008)
Засега не мога да разбера как се изтриват записани вече тракове (за Навител )
 Тествах устройството дали работи с две приложения накуп и се оказа че няма никакъв проблем дори и с три :докато е пусната навигацията , слушам музика и дори приемам обаждания , като естествено - звука от плеъра спира докато Невенчето ми казва да завия или некой ме търси на телефона .... Абе гъзариика сие !!!
 Като минус забелязах и малкото време за автономна работа - около 3 часа , но все пак батерията е още нова и когато се натренира ,може би ще вдигне времето , въпреки че и това не е кой знае къф проблем , защото зарядното за колата е винаги под ръка , а батерията е от някакъв вид Нокия и винаги може да смени срещу 15-20 лева .
 Засега толкова ! В общи линии това си е напълно функционално ,даже мултифункционално GPS устройство и ни най малко НЕ съжалявам за покупката!!!
Активен
Greg
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: Декември 17, 2008, 06:04:29 »

Днес пробвах да му подкарам една 4 гб микро SD картичка .... НЕ стана . Явно работи с карти памет само до 2 гб.
 Въпрос : Може ли чрез някаква (и коя ли ще е тя ) прошивка , да се разреши възможността да работи устройството и с 4 гб. карта
  @PeteRHR :Как да разбера с коя версия на bgroutingmap съм и как ако е стара , да получа ъпдейт?
Активен
peterhr
Горски
Знаещ
Неактивен Неактивен

« Отговор #8 -: Декември 19, 2008, 11:18:39 »

Да, на един от ГПСите и аз пробвах с 4Г карта и не стана. 2Г си работи без проблем.

За Навител за момента има само една версия на картата. След нова година ще има готов ъпдейт.
Активен
Greg
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: Декември 19, 2008, 01:58:35 »

Ok ! Ще го чакаме с нетърпение новия ъпдейт !
  А как да изтрия вече записан трак в Навител , който за нищо не става -( когато  тествах запис на трака съм забравил да го изключа и около нас са се явили едни лилави панделки ...абе мацаница направо ..) ?
Активен
peterhr
Горски
Знаещ
Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: Януари 09, 2009, 07:56:07 »

Има директория  \Navi, вътре има записан файл. Tracks.bin - най-грубия начин е да се затрие този файл и това което се показва на екрана се изчиства. Самите тракове се записват в главната директория на флашката и всеки отделен маршрут е отделен файл.
Активен
Greg
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: Януари 13, 2009, 08:13:08 »

Благодаря .. така стана ( със изтриване на Tracks.bin)  Roll Eyes ,a за Навител има ли вече нов ъпдейт и как да го вземем- че доколкото разбирам новата версия е за Гармин...
Активен
peterhr
Горски
Знаещ
Неактивен Неактивен

« Отговор #12 -: Януари 14, 2009, 10:19:22 »

Да, за момента е само за Гармин. Ще има може би в началото на другата седмица и за Навител.
Активен
Greg
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: Януари 17, 2009, 08:09:57 »

По незнайни причини ,а и един ден не го бях включвал, устройството ми ЗАГУБИ GPS -а си !!!  Huh? В меню Settinngs - GPS status  не показва нищичко като сигнал от сателити , а и при натискане на бутона :GPS reset . пак нищо не намира...Естествено Igo - то се оплаква : "не може да се намери GPS" , а и Навител не ме локализира . Държах го 24 часа с извадена батерия - пак нищо!! В меню :Settings - System  има два бутона :Initial setup , и Document repair ,Натисках ги последователно и двата . и след рестартиране ,освен че си промени некои настройки , като Скин , волюме .. и т.н . отново не намира GPS-А !!!! ПОМАГАЙТЕ !!! Как да го накарам отново да проработи Huh?? Shocked
Активен
Greg
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #14 -: Януари 18, 2009, 10:42:06 »

Оправих се !!!  След като и със сваляне на батерията не стана , инсталирах "Sirftech" ,и отворих порт 2 на скорост 4800, който по неизвестни причини се беше заключил !? Бях забелязал че на този порт и скорост се свръзва GPS-а. Сега всичко е точно !!
 Както е споменал в http://forum.pocketbulgaria.com :

Цитат
milstan
Шеф на матрицата

Стигате бе хора. Не го заблуждавайте човека. Това е бъг на IGO. Какъв покет да отваря? IGO понякога променя честотата на подаване на информацията (GGA) на GPS приемника. Това ясно се вижда в SirfTech и се лекува с горния ред в SYS.txt и резет на GPS чипа. Това става или с програмата SirfTech или по-безопасно с изключване на батерията за по-дълго време.
   явно Igo - аз съм с 8.3.1 - има некакви бъгове ?!? - макар че досега не се е случвало да изгуби GPS .. Загадка !
Активен
Страници: [1] 2 Изпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

www.bgroutingmap.com | All Rights Reserved (c) 2010