НачалоПомощВходРегистрация

Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
Май 23, 2012, 02:13:06

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

News
BGRoutingMap и софтуер Navitel Navigator - 56лв.

Stats
4053 Публикации в 518 Теми от 1173 Членове
Последен член: metodi
+  Форум на Рутираща Карта на България
|-+  Обща категория
| |-+  GPS
| | |-+  НАВИТЕЛ НАВИГАТОР 5.0.3.ХХ
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] 2 Изпечатай
Тема: НАВИТЕЛ НАВИГАТОР 5.0.3.ХХ  (Прочетена 631 пъти)
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

Публикации: 2101

« -: Октомври 27, 2011, 01:13:19 »

Излезе новата 5.0.3, която е ново стъпало в развитието на програмата. Доста нови функции, но най-важните работят само с официалните карти Q3.  ПОЯВИХА СЕ НА 1 ПОГЛЕД И 2 МНОГО ВАЖНИ ЗА НАС В БЪЛГАРИЯ НЕЩА -
1/За 1 път вкараха официално БГ текстов файл /макар и с много кусури/ в програмата.
2/Макар и да казват , че програмата работи само с новите карти, то тя си работи и със старите и забелязах, ЧЕ ЛИПСВАТ ГРЕШКИТЕ В БАРА ПОКАЗВАЩ ЗАВОИТЕ - ПО МЕТРАЖИ,  СЪОБЩЕНИЯ, А КАТО ЧЕ ЛИ И ВИЗУАЛНИТЕ ЗНАЦИ!
3/Няма придърпването и скачането на "курсора" по картата, програмата работи по-бързо, по-плавно...

Трябва спешно да се поправи текстовия файл на програмата. Ще следват скринове от нея, обяснения за новия функционал и паралелно ще обърна внимание къде какво да се пипне.
« Последна редакция: Октомври 27, 2011, 08:09:04 от gtsvg » Активен

WayteQ X950 BT с TMC Win CE6, DDR2 РАМ128мб, РОМ4гб + 16гб, ARM11 Dual Core 500MHz /iGO Primo, Navitel /
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #1 -: Октомври 27, 2011, 05:31:12 »

Новия функционал - -НАВИТЕЛ СЪБИТИЯ /ТМС!/

Работи отскоро в Русия по интернет и RDS. Обещанията на Навител, както и др. производители на програми и карти е , че този сервис ще работи и разширява и в Източна Европа. Знаем, че и в България се работи по случая, но явно всяка компания ще си сключва самостоятелно договори с доставчиците на данни. В България те са 3 и са се обединили в нещо като холдинг... Моите очаквания е , че за Нова Година може да бъдем приятно изненадани. Навител, Айго, Сиджик, Гармин, Мирео.

Тук може да се отбелязва в коя лента евентуално страна на пътя/ е произшествието, какъв вид е и да се предава в ЦЕНТЪРА. Вижда се , че се нуждае от превод! ДТП е дорожно транспортное происшествие - т.е. ПТП

« Последна редакция: Октомври 27, 2011, 06:11:32 от gtsvg » Активен

WayteQ X950 BT с TMC Win CE6, DDR2 РАМ128мб, РОМ4гб + 16гб, ARM11 Dual Core 500MHz /iGO Primo, Navitel /
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: Октомври 27, 2011, 05:38:26 »

ТЪРСЕНЕ ПО КРЪСТОВИЩА, ПРЕСЕЧКИ

Този функционал е вкаран по многочислени молби на ползвателите и работи само с новите карти и новия начин на адресация в базата данни. Задават се две улици и се вижда точката на пресичане на картата. Интересното е , че като се въведе първата улица, то възможните пресечки във втоия прозорец излизат автоматично. не може някой да се "гъбарка" с непресичащи се улици. Трябва превод на местата от скриновете!

Активен

gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: Октомври 27, 2011, 05:47:20 »

ОБНОВЕН Е НОЩНИЯ СКИН

ПО МНОГОЧИСЛЕНИ МОЛБИ НА ПОЛЗВАТЕЛИТЕ - ВИЖДА СЕ МНОГО ХУБАВО НОЩЕМ...

ВНИМАНИЕ!!! - ВИЖДА СЕ КАК СА ВКАРАНИ РАЙОНИТЕ В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ!!! - ПРИ НАС ВЕРОЯТНО ТАКА ЩЕ БЪДАТ Ж.К.-ТАТА, КОГАТО ГИ ВКАРАТ В КАРТАТА, НО ВСЕ ОЩЕ НЕ СА!

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ В ДИНАМИЧНИТЕ ПОИ - ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ СЕ ОБНОВЯВА ИНФОТО ЗА ПОИ-ТАТА И СЕГА ИНФОТО Е МНОГО ПОВЕЧЕ - ДО ДАТАТА, ВРЕМЕТО НА ПОСЛЕДНАТА ПРОМЯНА НА ЦЕНАТА НА БЕНЗИНА, НАПР...

ПЕШЕХОДНИТЕ ПЪТЕКИ ВЕЧЕ ОФИЦИАЛНО СА ВКАРАНИ В SPEEDCAM. в МОМЕНТА ТОВА Е ДОСТЪПНО ЗА КАЗАХСТАН, ПРАВИ СЕ ЗА ОНД, ОБЕЩАВАТ В НАЙ-СКОРО ВРЕМЕ И ЗА иЗТОЧНА ЕВРОПА.
Активен

gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: Октомври 27, 2011, 05:53:34 »

" ОБРАЩАЕМ ВНИМАНИЕ ПОЛЬЗОВАТЕЛЕЙ ANDROID-УСТРОЙСТВ, в разделе СКАЧАТЬ сайта Навител для вас выложены несколько версий приложения (apk-файлы): Navitel Small, Navitel Normal, Navitel Large, Navitel xLarge, Navitel Full. Для установки на производительные устройства рекомендуется вариант «Navitel Full». Подробности: http://navitel.su/about/news/2011/582/

Обсуждение обновления для WM: http://forum.navitel...showtopic=27825
Обсуждение обновления для Android: http://forum.navitel...showtopic=27827 "

ЗА АНДРОИД - УСТРОЙСТВАТА - НЕ ИМ РАЗБИРАМ, НО ИМАЛИ НЯКОЛКО ВЕРСИИ ЗА АПАРАТИТЕ - ЛЕКИ, СРЕДНИ И ТЕЖКИ И ФУЛ... СПОРЕД АПАРАТА, ПРОЦЕСОРА И РАМ-ТА... !!!
Активен

gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: Октомври 27, 2011, 05:57:14 »

ТУК ТРЯБВА ДА СЕ ОПРАВИ ПРЕВОДА -

- ОН-ЛАЙН СЪРВИСИТЕ

ЗАГЛУШАВАНИЯ НА ТРАФИКА СА ПРОЧУТИТЕ "ТАПИ"
Активен

gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: Октомври 27, 2011, 06:04:45 »

СЪЩО ТУК - В ОН-ЛАЙН СЪРВИСИТЕ -
СЪЩО И ТУК -

НАКРАЯ - ОЩЕ НЕЩО СЪЩЕСТВЕНО - ТУК С НАШИЯ ПРЕВОД НЕ Е ДОБРЕ -
Мисля , че географска дължина и ширина трябва да бъдат - г.ш и г.д. и "извести преди да" - да е извести преди , за да се дръпнат прозорците в ляво и да се разширят и да се вижда какво пише в тях!!! Даже , ако е възможно, да се надпишат надписите на 2 реда за да стане добро скъсяване!
« Последна редакция: Октомври 27, 2011, 06:34:43 от gtsvg » Активен

gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: Октомври 27, 2011, 06:31:19 »

Последните неща за дооправяне в превода на програмата, донякъде създаващи смут в скина и функционала -

Тук бутонът е голям и с неправилен надпис! Вероятно може да е  КАРТИ , а вероятно може да бъде и КАРТИ  и  КАРТИ ОТ НАВИТЕЛ  - ако взима линк от заредените карти от следващите скринове... но ме съмнява да е така... просто  КАРТИ трябва да е .

Активен

stbozhanov
Бързо научавам
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 77

« Отговор #8 -: Октомври 27, 2011, 08:00:58 »

Забелязвам, че с тази версия програмата чете местата отбелязани с "тунел" и ги изобразява с тригълен знак и предполагам при

рутиране ще са свързани със звуковия файл за известяване за тунел./Да, ама не. Просто си съществува като информация на картата/
« Последна редакция: Октомври 28, 2011, 08:33:41 от stbozhanov » Активен
baibradar
Знаещ
Неактивен Неактивен

Публикации: 186

« Отговор #9 -: Октомври 28, 2011, 09:18:55 »

Със старите карти не показва коректно кръговите движения, както и в предходните версии. Новата карта обаче не рутира добре поне където аз съм пробвал.
Активен
stbozhanov
Бързо научавам
**
Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: Октомври 28, 2011, 10:25:03 »

Със старите карти не показва коректно кръговите движения, както и в предходните версии. Новата карта обаче не рутира добре поне където аз съм пробвал.

Не съм забелязал какъвто и да било проблем с кръговите движения. Може би некоректно са отразени/изчертани на картата в случаите, които ти визираш. При мен единствения проблем при този тип кръстовища е самото насичане, а не плавното движение на стрелката, което води до следната неточност, че ми съобщава да изляза от кръстовището 2-3-5 секунди след като съм го напуснал. Видях, че Навител планират да оправят този доста дразнещ недостатък на програмата/насичането/, но се съмнявам да е в скоро време. Заявено е като проблем за решаване още месец Май, а сега сме почти Ноември.
Активен
baibradar
Знаещ
Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: Октомври 28, 2011, 10:39:26 »

Имах в предвид че ги показва некоректно отстрани в инфобара за маневрите а не по маршрутната линия на картата.
Активен
stbozhanov
Бързо научавам
**
Неактивен Неактивен

« Отговор #12 -: Октомври 28, 2011, 10:57:48 »

Т.е. не го показва като кръгово или? Защото ако не го разчита като гръгово значи е начертано некоректно. В МапЕдит след като се изчертае кръга, му се задава Type: 0x000c Roundabout. Предполагам, че го знаеш това, но при така изчертано кръгово от мен нямам проблем с рутирането.
Активен
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: Октомври 28, 2011, 01:20:49 »

Имах в предвид че ги показва некоректно отстрани в инфобара за маневрите а не по маршрутната линия на картата.
Аз пък на "диванни проби" установих, че работата на програмата със старите карти нм2 е изключително подобрена. няма грешки в маршрутизацията и знаците в горния ляв бар - за завоите и кръговите - са изключително верни. И по метраж също... Даже го обявих и поздравих програмистите на офиц. форум, на 4пна писах - там също подкрепят това мое мнение... курсорът не подскача! и върви доста по-равномерно...като цяло се заформя ,обаче, друго нещо - "изяждането" на памет от инсталираните карти след тяхната индексация... Пълен комплект карти "яде" около 30-40 мб памет!!!  - постоянно - и да се рестартира у-вото все тая...
Активен

baibradar
Знаещ
Неактивен Неактивен

« Отговор #14 -: Октомври 28, 2011, 02:44:40 »

Да покажа нагледно с картинки какво имам в предвид.
Снимка 1 последната официалната карта от НН.
Снимка 2 Бгрутинг 5.0
Снимка 3 карта която аз си чертая.
Скриновете са от едно и също произволно избрано кръгово /в случая на входа на Пловдив/
Както се вижда при официалната всичко в инфобара в ляво е наред.
При Бгрутинг и моята карта обаче нещата не стоят така. Инфобара в ляво не показва вярно. Това очевидно не е бъг в програмата защото работи коректно с официалните карти. Хората от НН са си написали, че е крайно непрепоръчително да се ползват карти извън техните. По-скоро въпроса е как да накараме нашите карти да работят коректно с НН5. Същите тези карти работят правилно и инфобара показва вярно с НН 3.5
Активен
Страници: [1] 2 Изпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

www.bgroutingmap.com | All Rights Reserved (c) 2010