НачалоПомощВходРегистрация

Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
Май 23, 2012, 07:02:56

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

News
BGRoutingMap и софтуер Navitel Navigator - 56лв.

Stats
4053 Публикации в 518 Теми от 1173 Членове
Последен член: metodi
+  Форум на Рутираща Карта на България
|-+  Обща категория
| |-+  Общи въпроси
| | |-+  Въпрос за топографска информация
0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] Изпечатай
Тема: Въпрос за топографска информация  (Прочетена 1108 пъти)
v_abozov
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 10

« -: Юли 18, 2008, 10:59:06 »

Здравейте,
Знам, че основен приоритет при разработката на картата е рутирането и пълното покритие в градовете, но все пак искам да попитам има ли вариант (и кога можем да очакваме) да се вкара топографска информация в картата? Полезно е когато GPS-a се ползва за пешеходен туризъм да се знае предварително профила на трака. Освен това новите приемници от серията Колорадо правят светлосенки на базата на тази информация и картите изглеждат триизмерно.
Не съм купил картата все още, засега ползвам топографската версия на картта на Събин. Ако ще се добавят за в бъдеще топографски данни, със сигурност ще купя и тази.
Поздрави!
Активен
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

Публикации: 2101

« Отговор #1 -: Юли 18, 2008, 12:00:09 »

Самоцитирам се и отговарям, като моля да четете темите и постовете - има почти всичко и да не се повтаряме!

Re: Място за въпроси , свързани с карти
« Отговор #4 : Юли 16, 2008, 08:27:37 »

3Д карта може да се прави само с компилатор от Гармин, а с компилатора на Ст. Козицки ,доколкото знам, не може да се прави 3Д релеф. Знам , че в плановете му влиза в някакъв вариант да вкара псевдо 3Д релеф, но принципно как ще бъде не мога да кажа за сега... Дали като вграден вариант в картата или като допълнителен. Защото в интерес на истината, всяко начинание трябва да има цел, а да не е самоцел! 3Д картата е за офроуд, планинарство, алпинизъм и др. подобни екстремни действия... докато картата на Петър определено се развива в друг аспект - максимално пълна база по отношение на населени места и пътна мрежа, максимално POI, туристически и икономически обекти.. поне за сега...
Активен

WayteQ X950 BT с TMC Win CE6, DDR2 РАМ128мб, РОМ4гб + 16гб, ARM11 Dual Core 500MHz /iGO Primo, Navitel /
v_abozov
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: Юли 18, 2008, 12:10:37 »

gtsvg, благодаря. Видях темата малко след като пуснах моята, но все пак не намерих никъде Петър да е дал по-конкретен отговор. Ясно за компилатора че няма такива възможности, но този "псевдо 3D релеф" за който се говори ще се вкарва ли изобщо, дали да го очакваме?
Активен
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

Публикации: 2101

« Отговор #3 -: Юли 18, 2008, 12:12:55 »

Във версията 1.5 сега на края на месеца не... Тук освен допълненията в базата ще очакваме нов по-приятен изглед на самата карта - работи по него.., а базата е почти готова! С псевдорелефите ще се мъчим за следващата версия..
Активен

WayteQ X950 BT с TMC Win CE6, DDR2 РАМ128мб, РОМ4гб + 16гб, ARM11 Dual Core 500MHz /iGO Primo, Navitel /
v_abozov
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: Юли 18, 2008, 12:17:15 »

Благодаря за бързия отрговор Smiley Желая успех, дано всичко да е ОК!  Smiley Ще чакаме!
Активен
peterhr
Горски
Знаещ
Неактивен Неактивен

Публикации: 203

« Отговор #5 -: Юли 18, 2008, 02:11:30 »

С релефа наистина ще се борим следващият месец. Още не е ясно какво може да се постигне, като крайна цел, дали ще смята релеф на пътя или само ще се визуализира.
Вероятно е и да бъде отделен релефа (или псевдо 3D релеф) в отделна карта.
Активен
nmanolov
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 3

« Отговор #6 -: Септември 16, 2008, 07:35:50 »

здравейте, включвам се в секцията за топографска информация. Представлява интерес за мен, има ли някой информация за координатите на картните листа с мащаб 25000. идеята ми е да им направя map файлове за ozi.
Активен
peterhr
Горски
Знаещ
Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: Септември 16, 2008, 02:33:49 »

map файловете за Ozi ги има из нет-а. Само трябва да се намерят правилните файлове за съответната карта, тъй като има няколко различни карти.
Като отправна точка за търсене може да видиш data.bg.
Активен
nmanolov
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #8 -: Септември 16, 2008, 02:54:39 »

предполагам, че сте пропуснали мащаба: 25000, това прави около 1200 картни листа за нашата мира родина. още повече този мащаб все още на някой карти е с гриф секретно и едва ли става въпрос за една карта, но все пак ще опитам в data.bg Благодаря
Активен
peterhr
Горски
Знаещ
Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: Септември 16, 2008, 03:05:05 »

За 1:50 000 ставаше дума в моя пост. Тук таме има и 1:25 000 но са много малко из нета, поне аз каквото съм намирал.
Активен
nmanolov
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: Септември 16, 2008, 06:34:57 »

50 000 на руския генерален щаб я имам, и ако желаете мога да я предоставя. има и map файловете за ozi-то
имам и 200 000 в същия формат. сега обработваме една 50 000 на НАТО. Оказа се, че е по-подробна от българската Smiley
Активен
hricava
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 18

« Отговор #11 -: Ноември 14, 2008, 10:39:01 »

От карта на Нато и аз се интересувам.Оказа се че на руския генерален щаб са доста стари като информация поне за региона, който ме интересува- основно данни от 1983година.Затова ще ми е интересно, колега nmanolov  ако може да споделите инфо за натовските карти..
Активен

Yesterday: GPS... What is that?
Today: GPS... I'm GPS user,
Tomorrow: GPS... I do tracking,
Future: GPS... I draw GPS map.
Страници: [1] Изпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

www.bgroutingmap.com | All Rights Reserved (c) 2010