НачалоПомощВходРегистрация

Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
Май 23, 2012, 06:44:13

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

News
BGRoutingMap и софтуер Navitel Navigator - 56лв.

Stats
4053 Публикации в 518 Теми от 1173 Членове
Последен член: metodi
+  Форум на Рутираща Карта на България
|-+  Обща категория
| |-+  Общи въпроси
| | |-+  Предложение относно картата
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: 1 [2] Изпечатай
Тема: Предложение относно картата  (Прочетена 1653 пъти)
Vladek
Знаещ
Неактивен Неактивен

Публикации: 188

« Отговор #15 -: Юли 22, 2008, 08:23:36 »

Това ,че навигатора е SONY е видно , но не става въпрос за сонито
В дясната час на екрана са показани две предстоящи бензиностанции
Въпрос
Възможно ли е картата на Петър да показва динамично POI-тата или това зависи от самия Garmin
Страшно удобно е по време на дълъг път да наблюдаваш в динамичен режим бензинджийници , хотели , място за хапване , предстоящи места за паркеране по пътя и други важни за пътуващия POI та

Поздрави
Активен

gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

Публикации: 2101

« Отговор #16 -: Юли 26, 2008, 07:21:50 »

Това зависи от софтуера на уредите. по принцип винаги когато се движиш нанякъде, то апарата отчита местоположението на всички интересни точки спрямо твоето местоположение. Например - движиш се , но ти свършва бензина - както караш натискаш бутона Меню, после На къде и от интересни точки избираш бензиностанции - апарата ти ги изкарва и ти си избираш най-удобната за теб, след това Покажи на картата и Тръгни... става за секунди - 2-3..
Мисля ,че Гармин правилно са се отървали от ненужни стрелки и точки на основния екран... може да си гладен, може СМП да трябва /да не дава господ!/ и т.н....
В симулативен режим на апарата това го проиграйте и ще видите колко е лесно!
Активен

WayteQ X950 BT с TMC Win CE6, DDR2 РАМ128мб, РОМ4гб + 16гб, ARM11 Dual Core 500MHz /iGO Primo, Navitel /
Vladek
Знаещ
Неактивен Неактивен

« Отговор #17 -: Юли 31, 2008, 09:23:41 »

Възможно ли е срокът(времето) за преизчисляване на маршрутите да се намали чувствително
Пример
В град Ямбол в по-малките квартали са дадени подробно улиците
Това е супер , но като изтървеш пресечката или посочената улица е вече затворена трябва да мине доста време докато картата преизчисли маршрута
През това време си минал вече 4 преки и по принуда завиваш на някъде
Тогава идва проблемът
Картата още не изчислила първото изменение на маршрута ,се налага да прави ново изчисление
Докато се подготви за новото изчисление , съм завил в съвсем друга посока и съм пред съвсем други пресечки
В един момен тя спира вече да изчислява и просто престава да ти предлага алтернативни маршрути
В този случай става неизползваема и прибягвам до услугите на "Геотрейд"
Важен недостатък на картата е ,че оповестява завиването за дадена пресечка , три пресечки преди това а при самата кръстовка , не казва нищо и това те обърква(трябва в самата кръстовка да се взираш в нея)
Картата е добра и доста пълна ,но тези два недостатъка ми пречат да я ползвам в интензивни градски условия
Липсва  динамичност в действията за преизчисляване и уведомяване за непосредствена промева ва посоката

Поздрави
« Последна редакция: Юли 31, 2008, 09:28:00 от Vladek » Активен

peterhr
Горски
Знаещ
Неактивен Неактивен

Публикации: 203

« Отговор #18 -: Юли 31, 2008, 10:45:41 »

Времето за по-късното преизчисление неможе да се променя. То зависи от конкретната ситуация и е много различно в различни случай. Примерно ако сбъркаме пътя и караме успоредно на първия, тогава времето е по-голямо. Ако сбъркаме пътя в перпендикулярна посока по-бързо преизчислява.
Тези неща зависят от компилатора и аз немога да ги променям директно.

Ямбол предстои основно да се ремонтира. В момента има много грешки. Много от улиците са съставени от 5-6 и повече части, което допълнително увеличава изчислението. Предстои да се ремонтира за следващата версия.
Активен
Vladek
Знаещ
Неактивен Неактивен

« Отговор #19 -: Август 01, 2008, 01:35:32 »

Времето за по-късното преизчисление неможе да се променя. То зависи от конкретната ситуация и е много различно в различни случай. Примерно ако сбъркаме пътя и караме успоредно на първия, тогава времето е по-голямо. Ако сбъркаме пътя в перпендикулярна посока по-бързо преизчислява.
Тези неща зависят от компилатора и аз немога да ги променям директно.

Ямбол предстои основно да се ремонтира. В момента има много грешки. Много от улиците са съставени от 5-6 и повече части, което допълнително увеличава изчислението. Предстои да се ремонтира за следващата версия.
Ямбол беше пример
Картата при движение между градовете и по пътищата на страната , просто няма равна на себе си
В основни линии разбрах принципа за правене на изчисленията и начина по който се съставят улиците(на парчета)
Въпреки всичко ми се струва ,че при "Геотрейд" става почти "светкавично" преизчисляването(мое наблюдение)
Пак ще проверя-можеби  нещо греша
Въпроса беше принципен
До тук добре
Възможно ли е известяването за предстоящият завой , да се приближи максимално до завоя

Поздрави
Активен

Страници: 1 [2] Изпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

www.bgroutingmap.com | All Rights Reserved (c) 2010