НачалоПомощВходРегистрация

Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
Май 23, 2012, 06:32:06

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

News
BGRoutingMap и софтуер Navitel Navigator - 56лв.

Stats
4053 Публикации в 518 Теми от 1173 Членове
Последен член: metodi
+  Форум на Рутираща Карта на България
|-+  Обща категория
| |-+  Общи въпроси
| | |-+  Предложение относно картата
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] 2 Изпечатай
Тема: Предложение относно картата  (Прочетена 1652 пъти)
arbat89
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 10

« -: Юли 16, 2008, 09:33:10 »

Здравей peterhr,моето предложение е следното:мисля ,че тъй като картата ти е достатъчно добра откъм националната пътна мрежа а и има 99 населени места е нужно да почнеш да я допълваш по друг начин, а именно:първо за всичките 28 областни центрове+морските и зимните курорти трябва да въведеш улици с имена и номера + POI, въведени еднопосочни и забранени улици, търсене по номера на блокове и име на квартали,второ след като имаш всичко това за областните центрове започни да го въвеждаш и за общинските центрове като се ръководиш от техната големина.И най накрая остави малките градове и селата.Казвам ти това по следните причини-1.нуждата от навигация се увеличава правопропорционално на големината на населеното място.2.Тъй като живеем в пазарен свят трябва да се ръководиш и от големината на пазара т.е. от броя на потенциалните купувачи а в големите градове и курортите той е по голям а и те имат по- голяма нужда следователно вероятността да си купят картата е по голяма.Нека не се обиждат жителите на по-малките населени места но това е от полза и за тях тъй като те едва ли имат нужда от навигация там където живеят.На тях по-скоро им е необходима когато отидат в по-голям и непознат град.
Активен
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

Публикации: 2101

« Отговор #1 -: Юли 16, 2008, 05:39:24 »

Предложенията ти са добри, но водят до правене на картата "на парче" пак... Каква карта ще е , ако има само централните шосета и няколко по-големи града?!!! Ще се получи нещо като картата на Събин.... От друга страна трябва да се знае идеята на проекта какъв е ! Има карти пътни, има топографски без рутиране, има топографски, обединени с пътни с търсене и рутиране, има карти само на курортни места и забележителности, има карти на природни паркове! Има и бизнес карти - нещо обединено между пътни и бизнес карта....
Сами трябва да разбираме, че пълненето на базата данни на картата е най-важния момент - пътната мрежа + АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ НАСЕЛЕНИ МЕСТА ! От там нататък можем да претендираме за всичко останало! А то при Петър не е малко!!! И е повече от конкурентните !!! Картата се развива бързо и успешно, за което само можем да благодарим на Петър!
Правенето на картата е дългогодишен и перманентен процес! А дережето на България е такова, че тепърва ще се строи и развива... с една дума инфраструктурата не е ясна, а и реалностите са силно променливи!
В България още не е завършен електронния кадастър, което е основно, магистралите не са построени, пътищата и развръзките им не са ремонтирани и преустроени... Една Варна вижте ... какво стана с преустройството на улиците... А как се оправя това в една карта?!!!
В България принципно изостанахме с правенето на карта за жпс! От всички страни в Европа сме на последно място!!!
За това усилията на Петър могат само да бъдат адмирирани и насърчавани! Тази карта е с най-голям потенциал за сега! Дано не опуска позиции!!!
« Последна редакция: Юли 16, 2008, 05:41:24 от gtsvg » Активен

WayteQ X950 BT с TMC Win CE6, DDR2 РАМ128мб, РОМ4гб + 16гб, ARM11 Dual Core 500MHz /iGO Primo, Navitel /
arbat89
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: Юли 16, 2008, 06:10:24 »

незнам дали сте ме разбрали правилно но имах предвид следното:Тъй като картата има цялата националнапътна мрежа и 0коло 100 населени места да се наблегне на детайлни карти на вече съществуващите населени места като само при достатъчно свободно време да се добавят нови.Това го казвам защото аз и без това знам къде да карам като отивам от кърджали в бургас примерно но като отида в бургас и не познавам града става по трудно.Това имах предвид ,картите да са детайлни поне в областните центрове и курортите и после в общинските центрове и малките градове и села.Относно строенето в БГ не е така понеже пътищата почти не се променят а се строят само нови блокове които може да се добавят като пои примерно.А строежите на нови магистрали е толкова бавно че винаги ще остане време да се добави участък от 50-100 км.
Активен
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: Юли 16, 2008, 06:19:40 »

Мисля, че точно Петър не може да бъде упрекнат в изоставане по отношение на допълване на картата с улици, ж.к., блокове!!! Точно там му е силата! И това че постоянно добявя малки населени места НЕ МУ ПРЕЧИ да прави постоянни и нови попълнения за големите градове! Прави го много успешно и постоянно! Пак повтарям - картата на РБългария не е само София, Пловдив и Черноморието с едно -две шосета!!! Макар и там да стои по-добре от конкурентите! Просто той работи, за което ,ако сте толкова загрижен ,му помогнете с тракове и точки ...например...
По отношение на Бургас - картата доказано работи много по-добре и подчертавам - много по-добре от конкурентите...
« Последна редакция: Юли 16, 2008, 06:33:58 от gtsvg » Активен

WayteQ X950 BT с TMC Win CE6, DDR2 РАМ128мб, РОМ4гб + 16гб, ARM11 Dual Core 500MHz /iGO Primo, Navitel /
peterhr
Горски
Знаещ
Неактивен Неактивен

Публикации: 203

« Отговор #4 -: Юли 16, 2008, 06:48:59 »

Да, така е. В градове като Бургас, Плевен, Пловдив, Варна и София картата е много добра. Предстои ремонт на градове като Кърджали, Сандански и други. Но това няма да е за сметка на непрекъснатото увеличаване на броя на малките градове с карти.

Вече има блокове в доста от градовете. Номера на улици също.
Еднопосочните улици също са много добре направени. Разбира се има и пропуски и грешки, но те са много малко.

Не мисля, че трябва да спирам развитието на малките градове, за сметка на големите.
Постепенно се увеличава броя на градовете с въведени номера на улици. Също така и с въведени номера на блокове.
Има и още доста данни, които да се въведат, но изисква време.

« Последна редакция: Юли 16, 2008, 06:50:37 от PeteRHR » Активен
Veni
Бързо научавам
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 51

« Отговор #5 -: Юли 17, 2008, 07:43:36 »

не губи време

Успех!!!!
Активен

Ride to live - live to Ride
MB S124 E250 TD OM605
Daihatsu Feroza 4x4 96hp

www.mbclub.bg
arbat89
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: Юли 17, 2008, 11:17:06 »

айде шом не сте съгласни с мене поне обяснете по-подробно как да правим тракове за да бъдем полезни поне за по подробна карта
Активен
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: Юли 17, 2008, 01:20:47 »

Има уреди , които записват тракове, а има уреди които не записват. Напиши модела на твоя..
Активен

peterhr
Горски
Знаещ
Неактивен Неактивен

« Отговор #8 -: Юли 17, 2008, 02:10:03 »

Ето малко инструкции:   == линк ==.

Това е само за ГарминХТ.

След като се активира записа, трябва да се кара по-бавно, не трябва да се шикалкави по пътя. Да се следва една лента за движение. Колкото повече тракове има за даден маршрут е по-добре.
За пъщита в планински местности или в централна част на града, трябва да е по-нов модел ГПСа.
При пътуване с кола да е сложен на таблото отпред, така че антената да му е насочена нагоре и да няма смущаващи предмети около него.
Активен
arbat89
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: Юли 17, 2008, 02:45:43 »

gps-са ми е навигин 5110 но няма подробна карта на БГ и затова се интересувам от картата на Петър.Незнам дали ще стане с тракове от него но на Кърджали мога да осигуря тракове на 100% от улиците.Незнам обаче как се отбелязва името на улиците ,дали са забранени ,пешеходни или еднопосочни.Естествено разбирам че ще трябва да си купувам и друго PND но това си е мой проблем Roll Eyes

п.п Свалих и разглегох картата на pelala за Кърджали и ако на Петър е същата ще има нужда от доста промени.Има само част от града и то с имената на улиците от 1989г.
Активен
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: Юли 17, 2008, 03:21:55 »

навигин?! навярно навигон!
Картата на Петър не е за такива уреди , а само за Гармин! Няма да стане!
но ако имаш желание му прати траковете така както са - той ще се оправи... или ще ти даде указания..
Навигон нямат карта за България...май само София нещо и главните артерии без нас. места...

Картата на Петър НЯМА НИЩО ОБЩО С КАРТАТА НА ПЕЛАЛА !
« Последна редакция: Юли 17, 2008, 03:34:56 от gtsvg » Активен

arbat89
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: Юли 17, 2008, 04:42:20 »

Аз чакам отговор от Петър нужни ли му са тракове за Кърджали?И ще се оправи ли с траковете от него или е нужно да са с друг GPS
Активен
peterhr
Горски
Знаещ
Неактивен Неактивен

« Отговор #12 -: Юли 18, 2008, 02:07:43 »

Картата на Кърджали не е основно ремонтирана, само в детайли. Възможно е да има доста грешки в града.
Коригирани са малко от имената и са добавяни POI, коригирани са пешеходни улици.

Изпрати един трак да видим в какъв формат е на мап@бгроутингмап.сом.
Вероятно няма да има никакви проблеми с отварянето на трака но преди да обхождаш града прати един да видим как е.

За самия град ми трябват няколко трака. Не за всички улици, 4-5 от улиците са ми достатъчни. Като е важно да си направил няколко перпендикулярни завои, като например от Булаир по България (или обратното), като Отец Паисий и Сан Стефано.

След като заредиш траковете на компютър може с програма да слагаш waypoint и да се маркира начало и край на еднопосочна или пешеходна улица.
Също така и грешно име или друга забележка.

Ако ще ми изпращаш данни ги прати до сряда другата седмица, за да могат да влязат в ъпдейта, който се очаква около 28-29-30 юли.

Активен
arbat89
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: Юли 22, 2008, 02:08:30 »

Здравей peter писах ти на всички открити пощи и даже на скайп мо отговор няма затова ще те попитам чрез форума-Може ли да ми изпратиш картата на Кърджали, а аз ще ти покажа грешките със скрийншотове зашото се оказа че и двата ми GPS-са не могат да записват тракове
Давам пример със снимка от картата на събин където съм посочил грешни участъци пък и гледам че във форума има тема за посочване на грешки чрез скрийншотове.Между другото картата на събин може спокойно да се намери в интернет докато твойта не я открих.Браво добра служба за сигурност имаш.

п.п. Не съм авантаджия който ще ползва картата ти без пари просто искам да помогна за картата Тази на събин я имам зашото си купих нуви 200 уж за да ползвам твоята и да правя тракове но уви
« Последна редакция: Юли 22, 2008, 02:10:02 от arbat89 » Активен
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #14 -: Юли 22, 2008, 03:58:34 »

Петър тия дни ще е много зает с довършването на 1.5! Ще Ви отговаря , но бъдете търпеливи...
На шота виждам , че е качен БГ език на нувито - най-новия, дето е леко сбъркан на сет лок - ТУК СЪМ! Довечера ще кача бг език да си го копирате в папка текст на апаратите и ще си бъде изцяло на български..
Активен

Страници: [1] 2 Изпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

www.bgroutingmap.com | All Rights Reserved (c) 2010