НачалоПомощВходРегистрация

Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
Май 22, 2012, 02:07:35

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

News
BGRoutingMap и софтуер Navitel Navigator - 56лв.

Stats
4053 Публикации в 518 Теми от 1173 Членове
Последен член: metodi
+  Форум на Рутираща Карта на България
|-+  Обща категория
| |-+  Карти
| | |-+  Какви карти предпочитате ?
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Анкета
Въпрос: готови .img или за Мапсорс?  (Гласуването приключено: Август 04, 2008, 06:55:35 )
.img - 4 (40%)
Мапсорс - 6 (60%)
Общ брой гласове: 10

Страници: [1] 2 Изпечатай
Тема: Какви карти предпочитате ?  (Прочетена 2131 пъти)
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

Публикации: 2101

« -: Юли 05, 2008, 06:55:35 »

Целта е ясна - определят се предпочитанията  на хората , употребяваще GPS...
Активен

WayteQ X950 BT с TMC Win CE6, DDR2 РАМ128мб, РОМ4гб + 16гб, ARM11 Dual Core 500MHz /iGO Primo, Navitel /
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #1 -: Юли 12, 2008, 09:26:58 »

Битува мнение, че потребителите предпочитат карти, заключени към СД - картите в img формат и не искат да се занимават с Мапсорс... поне на един друг български форум... Моля Ви за повече активност за да се разбере в действителност Вашите предпочитания!  Smiley
« Последна редакция: Юли 13, 2008, 06:24:26 от gtsvg » Активен

WayteQ X950 BT с TMC Win CE6, DDR2 РАМ128мб, РОМ4гб + 16гб, ARM11 Dual Core 500MHz /iGO Primo, Navitel /
dtmf
Главен Модератор
Знаещ
Неактивен Неактивен

Публикации: 234

E51+Holux m1000+SE Neo

« Отговор #2 -: Юли 13, 2008, 02:30:43 »

КОйто не се оправя с компютри иска ИМГ , който разбира предпочита мапсорс за да може да си разглежда картата на голям екран и после да си я качи в устройството
Активен
brad
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 5

« Отговор #3 -: Юли 13, 2008, 11:35:53 »

IMG е много по-лесно слагаш и караш  Wink
Активен

tomovvd
Бързо научавам
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 69

Nokia E51/ Garmin Mobile XT/Holux-M1000

« Отговор #4 -: Юли 13, 2008, 12:03:06 »

Проблема не е в това кой се оправя с компютрите и кой - не, а в това че .img картите може да ги използваш на няколко устройства.А картите които минават през Мапсорс, се заключват към един уред и толкоз.
Активен

ПОВЕЧЕ ОРЪЖИЕ, ПО-МАЛКО ПРЕСТЪПНОСТ !

( John R. Lott, Jr.)
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: Юли 13, 2008, 12:15:34 »

Проблема не е в това кой се оправя с компютрите и кой - не, а в това че .img картите може да ги използваш на няколко устройства.А картите които минават през Мапсорс, се заключват към един уред и толкоз.

Smiley   Wink  Smiley
Активен

dtmf
Главен Модератор
Знаещ
Неактивен Неактивен

Публикации: 234

E51+Holux m1000+SE Neo

« Отговор #6 -: Юли 13, 2008, 10:58:32 »

Не съм забелязал някоя карта да ми се е заключила от мапсорс, но щом казвате))

Иначе предимството е че можеш да си подготвиш пътуването на големия екран, и после да ти е по лесно на малкото екранче, след като си добавил отправни точки, маршрути и т.н.
Активен
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: Юли 16, 2008, 07:12:26 »

До тук благодаря за Вашите мнения, но все пак ще повторя призива си към Вас!

Битува мнение, че потребителите предпочитат карти, заключени към СД - картите в img формат и не искат да се занимават с Мапсорс... поне на един друг български форум... Моля Ви за повече активност за да се разбере в действителност Вашите предпочитания!  Smiley
Активен

v_abozov
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 10

« Отговор #8 -: Юли 17, 2008, 08:28:41 »

Всичко правя в MapSource и накрая качвам в приемника.
Активен
kihi
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 34

« Отговор #9 -: Юли 17, 2008, 09:15:53 »

До тук благодаря за Вашите мнения, но все пак ще повторя призива си към Вас!

Лично за мен по-добрия вариант е да имам възможност да прекарам карата през Мапсоурса, за да си контролирам сегментите от нея, които бих желал да кача... Например - не винаги бих искал да кача цялата Европа... Може би за момента ми трябва само Австрия... И още по-конкретен пример... Имайки Адрия ( с включени в нея Македония, Сърбия, Черна гора и другите) и от друга страна самостоятелна Сърбия и Черна гора - бих предпочел в Мапсоурса да елиминирам Сърбия и Черна гора от Адрията, да оставя Македония и да си включа Сърбията от самостоятелната карта, за да не се бият двете сърбии от различните карти..
А когато получа един обединен img файл - това разделение според моите лични предпочитания става много трудно - дори невъзможно!!
Така, че аз съм твърдо за варианта Мапсоурс, когато има възможност за това...
Когато имаме само img файл - тогава и той е добре дошъл!!!
 Wink
Активен

"Ценя гранита - спотаил ЗАБРАВА!!!"
Veni
Бързо научавам
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 51

« Отговор #10 -: Юли 18, 2008, 08:11:30 »

Мапсорса е удобния вариант за мене
друго си е да разгледаш откъде ще пътуваш, дори и да предвкусиш удоволствието от пътя
да не говорим, че ако си запишеш един трак, можеш да си го разгледаш точка по точка, че дори да отбележиш, че еди къде си спрял, за да позяпаш, детето да се изпишка, да видиш къде си се движил с еди-каква си скорост, да кажеш, този участък се минава за толкова време - ето го, бе хора, документа...

мапсорс - за мен това е избора
Активен

Ride to live - live to Ride
MB S124 E250 TD OM605
Daihatsu Feroza 4x4 96hp

www.mbclub.bg
Vladek
Знаещ
Неактивен Неактивен

Публикации: 188

« Отговор #11 -: Юли 20, 2008, 04:21:32 »

И двата типа карти са готини
Предпочитам карти за GPS и на SD носител
Като тръгнеш на някъде и ....хоп SD-то в навигацията и си гилаш по държавицата
Като преминеш бариерата на друга държава - хоп нейната картичка и си ....капитан
Така според мен и по лесно се допълват съответните нови версии на всичките карти
Недостатък е , че ти трябват толкова SD-та ,колкото карти имаш
Достатък е това ,че цените на SD-картите са вече сравнително ниски и споко можеш да си позволиш лукса да си купиш 2-3 или 4 SD карти -(на фона на паричките ,които си дал за навигацията)
Пък и рядко минаваш по 3-4 държави на ден-нали
Защо тогава да тъпча главицата на Тамагочито с един милион държави , градове,улици и блокчета , след като едва ли ще ги видя някога
(мое мнение)

Поздрави
« Последна редакция: Юли 21, 2008, 05:12:58 от Vladek » Активен

gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #12 -: Юли 21, 2008, 02:44:18 »

Такива уреди на Гармин няма.... това са вградени навигации на и за ТелеАтлас !!! И не са в полезрението на тематиката на форума! Картата на Петър е за ВСИЧКИ гармински уреди!
« Последна редакция: Юли 21, 2008, 02:46:01 от gtsvg » Активен

v_abozov
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 10

« Отговор #13 -: Юли 21, 2008, 03:55:39 »

Такива уреди на Гармин няма.... това са вградени навигации на и за ТелеАтлас !!! И не са в полезрението на тематиката на форума! Картата на Петър е за ВСИЧКИ гармински уреди!

Според мен Vladek имаше предвид SD карта, не CD.
Само не разбрах за какво са необходими различни SD карти за всяка държава, след като могат няколко карти да се качат наведнъж или да се компилират в общ *.IMG файл Wink

Veni, напълно съм съгласен, точно това имах предвид и аз Smiley
Активен
Vladek
Знаещ
Неактивен Неактивен

Публикации: 188

« Отговор #14 -: Юли 21, 2008, 05:09:16 »

Според мен Vladek имаше предвид SD карта, не CD.
Само не разбрах за какво са необходими различни SD карти за всяка държава, след като могат няколко карти да се качат наведнъж или да се компилират в общ *.IMG файл Wink

Veni, напълно съм съгласен, точно това имах предвид и аз Smiley

Пак нещо съм се хлъзнал май
Да , говорих за карти на SD носител(SD карта) не за  CD -носители
Сори момчета
Гаднярско е да превключваш непрекъснато клавира от един език на друг(що ли не говорят и пишат всички на .... Български)
Още веднъж се извинявам

Поздрави
Активен

Страници: [1] 2 Изпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

www.bgroutingmap.com | All Rights Reserved (c) 2010