НачалоПомощВходРегистрация

Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
Май 22, 2012, 01:43:09

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

News
BGRoutingMap и софтуер Navitel Navigator - 56лв.

Stats
4053 Публикации в 518 Теми от 1173 Членове
Последен член: metodi
+  Форум на Рутираща Карта на България
|-+  Обща категория
| |-+  Разходки, Пътеписи
| | |-+  Пловдивския международен панаир
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] Изпечатай
Тема: Пловдивския международен панаир  (Прочетена 1838 пъти)
dtmf
Главен Модератор
Знаещ
Неактивен Неактивен

Публикации: 234

E51+Holux m1000+SE Neo

« -: Октомври 02, 2009, 08:16:50 »

Няколко снимки
http://dtmf.snimka.bg/photos-from-gsm/test-na-sonyericsson-k750.2486.15361064
« Последна редакция: Октомври 12, 2009, 01:00:12 от dtmf » Активен
asterix85
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 38

« Отговор #1 -: Октомври 03, 2009, 09:59:15 »

Хихи, и аз бях там   Grin
« Последна редакция: Октомври 03, 2009, 10:01:00 от asterix85 » Активен

dtmf
Главен Модератор
Знаещ
Неактивен Неактивен

E51+Holux m1000+SE Neo

« Отговор #2 -: Октомври 11, 2009, 10:18:42 »

А видя ли щандчето на Garmin? 
Активен
asterix85
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: Октомври 25, 2009, 01:21:16 »

Такъв голям почитател на Garmin като мен просто не може да пропусне такова събитие в Пловдив   Grin Според мен щандът на Garmin не беше лошо направен, както и хората, които бяха там, бяха много мили. Кой знае може и да сме се видяли лично там!?  Smiley Също така минах и през щандът на nDrive, който също ми беше много интересен, и според мен също направен много добре. Но тази марка е на  светлинни години зад Garmin, не само като покритие на България, но и като функционалност на уредите им. Grin Grin Grin

Поздрави,
« Последна редакция: Октомври 25, 2009, 01:24:52 от asterix85 » Активен

gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

Публикации: 2101

« Отговор #4 -: Октомври 25, 2009, 04:21:34 »

Панаирът си е панаир, щандовете са си щандове. А точно функционалността на уредите Гармин е под всякаква критика. И Вие го знаете много добре! А сравнението с НДрайв е най-малко непочтенно, защото от тази марка Гармин има какво да научи! И не случайно  има такъв интерес към нея. Впрочем, всичко що е навигационен софтуер, е по-добро от Гармин! И само покритието на картите им за сега е по-пълно , но не достатъчно!. Като казвам "за сега" искрено вярвам във възможностите на ТелеАтлас! А по отношение на милите хора зад щандовете - те всички са мили, но жалко , че и те купуват стоката. Това по-лови "декиш" на улица с червени фенери, а не се отнася толкова за нови технологии.
« Последна редакция: Октомври 25, 2009, 05:11:02 от gtsvg » Активен

WayteQ X950 BT с TMC Win CE6, DDR2 РАМ128мб, РОМ4гб + 16гб, ARM11 Dual Core 500MHz /iGO Primo, Navitel /
asterix85
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: Октомври 25, 2009, 08:11:35 »

Здравейте gtsvg,

Мен лично винаги ми е било любопитно да попитам с какво другите навигационни софтуери са по-добри от софтуера на Гармин? Примерно според вас. Междудругото работил съм с IGO на Weyteq - ужасен софтуер, според мен изобщо не е юзър френди. Поне за мен  Grin, TomTom (Някакъв навигатор GO - не може да се пише на български, да говори на български...ТомТом май не знаят, че България се намира в Европата  Angry и Sony Nav-U NVU83T - без коментар. SONY може да са невероятна компания, но навигаторите им нищо не струват. Те затова май и спраха да ги предлагат в България междудругото. Натискал съм няколко пъти и Becker - гола вода! Също искам да попитам за кой софтуер на Гармин имате предвид? Защото всеки уред на Гармин е с различен софтуер притежаващ различни функции и опции. От GPS приемниците за бегачи, плувци, колоездачи, през морските картографи, та чак до невероятните авиационни gps-и, които стуват хиляди долари! Даже тайванските и японските навигации на Гармин идват с различен софтуер от европейските им варианти  Smiley...  
...
NDrive...Какво да кажа за NDrive?! Междудругото Гармин вече става на 20 години   Cheesy...

П.П: Коментарът е мое лично менение и не искам да се възприема като заяждане, просто ми е любопитно и провокирам дискусия.  Smiley
П.П.: Какво означава "декиш"?

Поздрави,
« Последна редакция: Октомври 25, 2009, 08:29:45 от asterix85 » Активен

gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: Октомври 25, 2009, 08:44:00 »

За 20г много малко е постигнал! Другите постигат повече и за по-кратко! Впрочем това е от порочната и гадна политика да е точно не юзър френдли, а да си блъска уредите за луди пари без никакви възможности! Но за това по-нататък!
Преимущества на Гармин
1/Гармин е напред но с малко в покритието на Европа като цяло. Ще го настигат и го настигат бързо! И по-добре като изпълнение!
2/Гармин имат уникалния Мапсорс, дето 80% от потребителите не знаят за какво е и не го ползват!
Недостатъци на Гармин
1/ Чести серии нови уреди, орязани от към възможности за големи пари. Единия може това, другия не и т.н. до серията от 2-3 уреда в сегмента около и над 1000 лв, дето могат уж всичко. Какво - не ми се пише ...Би трябвало да знаете.
2/ За 20г гармин така и не направи своите "железни" уреди да работят и с други навигационни програми! Това юзър френдли ли е или тънка гадна сметка?!
3/ Което доведе до факта, че печелейки само от търговия с уреди, което и на децата им ясно, загърбвайки картовото покритие!!!!!!, загърбиха един сегмент от ПДА-та и ПНА-та и ежедневно получавайки благословий от всички краища на света, подхилквайки се пробутват нови боклуци от рода на нувифона... Да не говорим за поддръжката на симбиан  и въобще за мобайл ХТ....
4/ като за тези 20г и съвсем доскоро , понеже е котило на мапедита и първи братовчед на Навитела, ползваше направените карти от свои , но и от всякакви други свободни и не до там за свои цели.. и като дръпна се затвори във формата МПС... Хитро... И гадно.... Което накара И братовчедът Навител да се затвори в НМ2...
5/ Понеже толкоз е напред с материала, се обърка и не можеш да разбереш какви топо поддържа, до колко ги поддържа, за лайне асистент да не говорим.. серия 765... Топото няма нищо общо с реалността, на екрана не се регулира спрямо нивото на хоризонта, , обектите са такива че по-добре да ги няма - за 3Д става въпрос!.. И това много добре го знаете!
Всичко което написахте по-горе е неистина, откровенна агитация, а лично аз такъв манталитет не търпя!
Подръжник съм на картата на Петър за Гармин именно поради факта на липса на друга свястна карта, понеже търговията при официозите с уреди е по-важна! И картата както и въобще при Гармин картите -им  изостана! Което не означава , че не виждам и не само аз, кое какво е и какви са тенденцийте. Впрочем скоро се изразихте за любимите си Гармин доста не ласкаво и Ви го посочвам като факт, защото започвате да приказвате назад-напред! -
Относно новината за пускането на nuvi 1690...

Най сетне в някое nuvi да могат да се гледат филми и да има безжична връзка с интернет! Вече си мислех, че Гармин не знаят какво става на пазара!...Все пак за мен предната новина за излизането на nuviphone в Тайван, Сингапур и Малайзия е по интересна http://garmin.blogs.com/pr/2009/07/garminasus-n%C3%BCvifone-available-for-purchase-in-asia.html?activeBranchId=newsroom. Пазарат на GSM + GPS все повече избутва продажбите само на GPS приемници. Колкото и да не им се иска на Garmin...

Поздрави,

За Айго, Даже за Навител, за Ндрайв и дума не споменавайте, защото точно те са със светлинни години напред и потребителите им са в десетки пъти повече от колкото на Гармин! Затварям темата , защото точно такива разговори могат да навредят на форума ни! Не сме монаси от ордена на Гармин, а свободни , умни и сравняващи личности! Избягвайте тук да ни говорите кое е по-добре за нас и кое не!!!

« Последна редакция: Октомври 25, 2009, 08:47:02 от gtsvg » Активен

WayteQ X950 BT с TMC Win CE6, DDR2 РАМ128мб, РОМ4гб + 16гб, ARM11 Dual Core 500MHz /iGO Primo, Navitel /
dtmf
Главен Модератор
Знаещ
Неактивен Неактивен

E51+Holux m1000+SE Neo

« Отговор #7 -: Октомври 25, 2009, 09:32:42 »

Панаирът си е панаир, щандовете са си щандове. А точно функционалността на уредите Гармин е под всякаква критика. И Вие го знаете много добре! А сравнението с НДрайв е най-малко непочтенно, защото от тази марка Гармин има какво да научи! И не случайно  има такъв интерес към нея. Впрочем, всичко що е навигационен софтуер, е по-добро от Гармин! И само покритието на картите им за сега е по-пълно , но не достатъчно!. Като казвам "за сега" искрено вярвам във възможностите на ТелеАтлас! А по отношение на милите хора зад щандовете - те всички са мили, но жалко , че и те купуват стоката. Това по-лови "декиш" на улица с червени фенери, а не се отнася толкова за нови технологии.

Не мисля че функционалността на уредите Гармин е зле, просто в някои устройства не работи както трябва.Наскоро поръчахме няколко бройки китайски навигации  PNA за по 120-140 лв от Китай,инсталирахме им по 4-5 навигации едновременно, и някои от оплакванията са че Гармин не запомнял любимите точки. Това в оригинален Гармин не се случва,както и симбиан версията.Също и че изчертава бавно картата.

Скоро тествах и Ndrive,и освен бедната карта друго не ми направи впечатление. И още, даже не може да записва трак,корто за един фен на GPS-ите си е направо недопустимо.
« Последна редакция: Октомври 25, 2009, 09:34:15 от dtmf » Активен
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #8 -: Октомври 25, 2009, 09:53:02 »

С два уреда съм в момента - Нави 5"" с 5 навигации и Престижио - също с толкова. От 3 години ежедневно се занимавам с навигации. преди това през ръцете ми са минали Нуви200, нуви200W, Нуви 205W. Де факто с тях съм се учил и навлязъл в материята. След като видях какво е навител!!!, и Айго!!! , то мобайл ХТ на ПНА остава резервна 3 навигация! По -добро решение за истински фен именно в България от навител с картата на Петър НЯМА!
За чужбина има всичко, като спокойно човек може да си държи едно Хт в резерва, освен Айгото, Навигона и Ндрайва!
Пропуснах... никога повече няма да си дам парите за уред на гармин! Един "наточен" китаец върши 3 пъти повече работа!!!! /и е толкова по евтин!/
Във времето нататък ще направя презентация на уредите си, но ще е трудоемко.. За сега ето възможностите на "българския" наточен китаец!

« Последна редакция: Октомври 25, 2009, 10:33:51 от gtsvg » Активен

Страници: [1] Изпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

www.bgroutingmap.com | All Rights Reserved (c) 2010