НачалоПомощВходРегистрация

Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
Май 22, 2012, 12:42:34

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

News
BGRoutingMap и софтуер Navitel Navigator - 56лв.

Stats
4053 Публикации в 518 Теми от 1173 Членове
Последен член: metodi
+  Форум на Рутираща Карта на България
|-+  Обща категория
| |-+  GPS
| | |-+  Проблем с Nuvi 250
0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] Изпечатай
Тема: Проблем с Nuvi 250  (Прочетена 753 пъти)
azmanov
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 6

« -: Август 16, 2009, 11:12:39 »

Та въпросът ми е следния,имам Garmin Nuvi 250 които е закупен от германия,и в България си му сложих Карта на BGROUTINGMAP,но немога да разбера защо примерно като тръгна от Сливен за Китен ме прекарва през наи-забутаните села при положение че съм направил настроиките за наи-бързо?Ако някои може да помогне ще съм му много благодарен!
Активен
peterhr
Горски
Знаещ
Неактивен Неактивен

Публикации: 203

« Отговор #1 -: Август 17, 2009, 09:45:14 »

Здравей,
какъв маршрут точно ти показва? Откъде минава?
Маршрута от самия град Сливен ли е или някъде по пътя наоколо?

Избраната настройката нали е за "НАЙ-БЪРЗ маршрут"?
Активен
azmanov
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: Август 17, 2009, 05:30:01 »

значи от самият град си го пускам и излизам на магистралата карам и на първата пресечка ме изкарва от пътя,иначе съм му дал в настроиките по бързина.И днес пак ми се случи същото,карам Гурково-В.Търново и ме прекарва през вонеща вода,килифарево и всички села,но не и по хубавият път  Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed
Активен
0000
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 4

« Отговор #3 -: Август 17, 2009, 07:52:13 »

До колкото виждам говориш, че имаш проблем при прохода на Републиката. До преди броени дни този проход беше затворен за преминаване от всякакви МПС-та. Поради тази причина създателя на картата беше прекъснал рутирането през прохода, но ти вече качил се по него, картата се стреми да те свали от него и да ти предложи друг варинат.
Причината да се спре рутирането през Прохода на Републиката (който всъщност е пуснат за движение, но след като излезна последната версиа на картата) е че зимата имаше инцидент с един чешки ТИР-аджия, доверявайки се на GPS-a, тръгнал от Шумен по прохода към южна България и незнаейки български не е прочел табелата, че прохода е затворен и като беше закъсал, та гражданска защита, пътното и не помня още кой го изтегляха няколко дни ТИР-а.
За следващата версия Прохода в картата ще бъде възстановен!
Активен
azmanov
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: Август 17, 2009, 10:19:58 »

Добре съгласен съм за прохода може да се каже че е тъка,но и друг пример ще споделя,тръгвам от Сливен посока Нова Загора,пак същият проблем,при излизането ми от Сливен и почва да ме прекарва през всички села но не и направо през магистралата,което е адски изнервящо и ако не знаеш пътя оставаш яко прецакан.И просто се чудя нова карта ли да си копувам на БГ,защото оставам с убеждението че от картата идват всички проблеми.А ако някои евентуално има мнение да сподели много ще се радвам Wink
Активен
forester
Бързо научавам
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 57

« Отговор #5 -: Август 18, 2009, 08:18:25 »

Така както описваш маршрутите си мисля, че може в настройките за рутиране да има нещо. Влез там в Avoidance setup   и виж кои пътища са отметнати като забранени. На Major Roads не трябва да имаш отметка.
Направих симулативен маршрут от пл. Хаджи Димитър в Сливен до Н.Загора и всичко си е на ред-минава през главните пътища.
« Последна редакция: Август 18, 2009, 09:11:18 от forester » Активен
azmanov
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: Август 18, 2009, 08:38:22 »

На Avoidances ми изкарва отметка на U-Turns,Highways,Carpool Lanes,Unpaved Roads
Активен
peterhr
Горски
Знаещ
Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: Август 18, 2009, 09:37:03 »

Значи това е проблема. Махни отметката на HIGHWAYS.
Също така провери дали нямаш друга заредена карта, която покрива територията на България (например CityNavigator).
Това го провери в меню КАРТА ИНФО:

По пътя Сливен - Нова Загора няма проблемни участъци. Този път е изчистен и рутира правилно.:

Активен
0000
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 4

« Отговор #8 -: Август 18, 2009, 09:39:13 »

На Avoidances ми изкарва отметка на U-Turns,Highways,Carpool Lanes,Unpaved Roads

Ами точно! Проблема ти е, че си задал да отбягва "Highways", демек главните пътища, и се мъчи горкото да те прекара през по второстепенни  пътища. Махни отметката, пък и всички отметки да махнеш няма да си навредиш.
Активен
azmanov
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: Август 18, 2009, 09:43:50 »

Е благодаря ви много маи има ефект от настроиките,сега напълно друг маршрут си изкарва Smiley сега остава само да почерпам Smiley
Активен
azmanov
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: Август 18, 2009, 09:53:28 »

И още нещо ако може да попитам,значи навигацията ми е с по стар софтуер,възможно ли е да им сложа по-нов,като примерно на Тези снимки кадето ги е сложил koлегата PETERHR?
Активен
peterhr
Горски
Знаещ
Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: Август 24, 2009, 12:55:07 »

Зависи дали е разработван по-нов софтуер за твоят модел GPS.
На страницата на Гармин има раздел за изтегляне на нови версии на firmware-a.
Сваля се една програмка WebUpdater и се инсталира на ПСто.
После се връзва ГПСа и се пуска програмата. Тя ще провери автоматично има ли по-нова версия за този модел. Ако има ще я изтегли и инсталира.
Активен
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

Публикации: 2101

« Отговор #12 -: Август 24, 2009, 01:06:23 »

Е благодаря ви много маи има ефект от настроиките,сега напълно друг маршрут си изкарва Smiley сега остава само да почерпам Smiley
И внимавайте с картите на Турция! Те ги правят, като "застъпват" яко българската територия и объркват рутирането!
 Даже трябва да се избягва НАЛИЧИЕТО на картата в апарата, да не говорим за правенето на сборки с картата на Турция! Най-добре е да е на отделна картичка и при нужда на границата да се слага в апарата... Лично мнение..
Активен

WayteQ X950 BT с TMC Win CE6, DDR2 РАМ128мб, РОМ4гб + 16гб, ARM11 Dual Core 500MHz /iGO Primo, Navitel /
Страници: [1] Изпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

www.bgroutingmap.com | All Rights Reserved (c) 2010