НачалоПомощВходРегистрация

Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
Май 22, 2012, 11:45:42

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

News
BGRoutingMap и софтуер Navitel Navigator - 56лв.

Stats
4053 Публикации в 518 Теми от 1173 Членове
Последен член: metodi
+  Форум на Рутираща Карта на България
|-+  Обща категория
| |-+  GPS
| | |-+  Качване на машрут от Мапсорс на нуви 2х5W
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] Изпечатай
Тема: Качване на машрут от Мапсорс на нуви 2х5W  (Прочетена 532 пъти)
dobrota
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 3

« -: Април 24, 2009, 11:44:23 »

Здравейте,
от 1 месец съм собственичка на нуви 255W. Реших да си създам собствен маршрут на Мапсорса от точка А до точка Б, който да кача после на нувито. Когато му дам сенд ту дивайс, в жпс-то в папка GPX се появява ето този файл "Temp.GPX". Но когато в нувито задам да отида от точка А до точка Б, то ме прекарва през неговият си стандартен маршрут. Мога да го правя и с междинни точки , но в Мапсорса е много по-лесно и бързо. Въпросът ми е аз ли не правя нещо както трябва или трябва да пипна нещо в самото нуви за да следва моя маршрут? В случая използувам СитиНавигатор 2010, но въпросът е по принцип.
Активен
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

Публикации: 2101

« Отговор #1 -: Април 25, 2009, 09:53:06 »

Апаратчето Ви пише трек в този формат и Вие го отваряте и гледате в Мапсорса. Друг е въпросът, че дори да качите този трек през мапсорса обратно в апарата, то той го игнорира. По принцип моят опит показва , че апаратът вижда и чете качени тракове от мапсорса само и единствено ако са качени през картата на сити навигатора - т.е. по пътища , които са в наличност в самия Сити навигатор.
Активен

WayteQ X950 BT с TMC Win CE6, DDR2 РАМ128мб, РОМ4гб + 16гб, ARM11 Dual Core 500MHz /iGO Primo, Navitel /
dobrota
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: Април 25, 2009, 12:11:14 »

В Мапсорса съм инсталирала ситинавигатор 2010 върху която правя трака. В нувито съм със ситинавигатор 2008, но на СД карта съм сложила ситинавигатор 2010. Въпросът е, дали нувито приема само тракове направени на Мапсорса върху версия на ситинавигатор каквато има на неговата вътрешна памет, или дори и това не приема? Също така от мапсорса ако изпратя трака не към нувито а в папка на харда или към СД карта, се създават 2 папки - GPX и userdata със съответните файлове вътре - тях по какъв начин мога да ги използувам по късно? И накрая какъв е смисълът да можеш да правиш тракове на мапсорса и да не можеш да ги виждаш на апарата си? Самият модел ли не поддържа тази възможност?
Активен
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: Април 25, 2009, 12:49:51 »

Smiley
1/ Няма значение коя версия на сити навигатора имате в мапсорса и в апарата... де факто те са еднакви и припокриващи се...
2/ ако си направите маршрут в сити навигатора и го експортирате в нувито, то при зададен маршрут от-до, съвпадащ с експортирания, ще води по същия!
3/ нувито пише тракове в gpx файл и може да се отваря в мапсорса за разглеждане. но не само! например програмата мапедит!!! , което го прави голям помощник в разработването на картата! това е за по-напреднали потребители и разработчици на карти...
4/файловете gpx ги отваряте в мапсорса, но ако срещнете трудности, то първо трябва да ги отворите тук - http://garmin.gps-data-team.com/poi_manager.php - да ги конвертирате в kml формат например и да си отворите през Гугъл Земя, или просто да отворите файла през Мапсорса и да си видите точките , траковете...
Активен

WayteQ X950 BT с TMC Win CE6, DDR2 РАМ128мб, РОМ4гб + 16гб, ARM11 Dual Core 500MHz /iGO Primo, Navitel /
dobrota
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: Април 25, 2009, 10:12:46 »

благодаря за отговорите, но отново не съм наясно на 100%, самият апарат ли не поддържа такава възможност - да се вижда трак направен на мапсорса и трансфериран до жпс-то - защото мене това ме интересува. не ми трябват възможности за мапедит или гугъл земя и да гледам трака на мапсорса... поне за сега.
Активен
Vladek
Знаещ
Неактивен Неактивен

Публикации: 188

« Отговор #5 -: Април 25, 2009, 10:43:36 »

Полека бе
Щом може да записва, значи може и да ...чете
Активен

gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: Април 26, 2009, 07:32:36 »

благодаря за отговорите, но отново не съм наясно на 100%, самият апарат ли не поддържа такава възможност - да се вижда трак направен на мапсорса и трансфериран до жпс-то - защото мене това ме интересува. не ми трябват възможности за мапедит или гугъл земя и да гледам трака на мапсорса... поне за сега.
Да апарата не поддържа тази възможност! Този апарат е пътен, автомобилен! И е в класификацията на Гармин като такъв! Има апарати поддържащи офроуд функции /във Вашия случай/ и туристически. При тях може да си качваш тракове и да ги гледаш и следваш като маршрут....
« Последна редакция: Май 13, 2009, 09:04:15 от gtsvg » Активен

Страници: [1] Изпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

www.bgroutingmap.com | All Rights Reserved (c) 2010