НачалоПомощВходРегистрация

Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
Май 20, 2012, 12:38:33

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

News
BGRoutingMap и софтуер Navitel Navigator - 56лв.

Stats
4053 Публикации в 518 Теми от 1173 Членове
Последен член: metodi
+  Форум на Рутираща Карта на България
|-+  Обща категория
| |-+  Други
| | |-+  Въпрос свързан с легитимност на картите
0 Членове и 3 Гости преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: 1 [2] Изпечатай
Тема: Въпрос свързан с легитимност на картите  (Прочетена 2480 пъти)
srumenov
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 5

« Отговор #15 -: Май 14, 2008, 07:21:52 »

Здравейте г-н Христов,

Моля да ме извините за получилото се двусмислие! Аз не представлявам Garmin!

Представлявам голяма чуждестранна софтуерна компанията, която няма офис в България. Част от дейността на компанията е разработване на карти за устройствата на Garmin, както и навигационен софтуер. В момента проучвахме възможността за съвместна работа, защото искахме да добавим подробна карта на България, като пълноправен член на ЕС, към нашият софтуер. За да бъде коректно нашето проучване беше наложащо да запазим причината на зададените от нас въпроси към Вас.

За наше учудване предизвикахме интересна и неочаквана реакция, но необходима за нас, при взимане на решение за сътрудничество. За съжаление се сблъскахме с потайност и нежелание за отговор. Като резултат останахме с впечатление, че ситуацията с авторските права не е добре изчистена и че възможностите за сътрудничество са органичени.

Тъй като проучването не беше само с Вас (име на фирма не мога да цитирам), но и с други евентуални бъдещи партньори, то се спряхме на партньор, който открито и коректно отговари на всички наши въпроси, при същите условия, зададени както при Вас.

Искам да Ви благодаря за отделеното време от Вас време, г-н Христов.

Що се отнася до господина с емционалното изказване "И ще проверя тази информация по всички канали с които разполагам!", свързано с проверка на моята длъжност, то бих го посъветвал да спрегне всичките тези богати възможности за по-ползотворни неща.

Поздрави,
Спас Руменов
Активен
hricava
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 18

« Отговор #16 -: Май 14, 2008, 09:41:11 »

Що се отнася до господина с емционалното изказване "И ще проверя тази информация по всички канали с които разполагам!", свързано с проверка на моята длъжност, то бих го посъветвал да спрегне всичките тези богати възможности за по-ползотворни неща.
Господина си има фамилия-може да я видите в предните ми постове  г-н Руменов!Все пак това не Ви пречи да посочите страната в която работите...Интересно и странно е след като друг партньор е отговорил на вашите въпроси дали това го е направил както започнахте Вие в форум и дали сте получили отговор за това в форум след като e-mail, ICQ UI и Skype не са ви били достатъчни за да се свържете с автора на картата...
« Последна редакция: Май 14, 2008, 09:53:01 от hricava » Активен

Yesterday: GPS... What is that?
Today: GPS... I'm GPS user,
Tomorrow: GPS... I do tracking,
Future: GPS... I draw GPS map.
peterhr
Горски
Знаещ
Неактивен Неактивен

Публикации: 203

« Отговор #17 -: Май 14, 2008, 09:50:14 »

Здравейте, г-н Руменов.

Ако така мислите да си намерите партньор, то аз се радвам че не съм "избраният".
В сайта съм дал достатъчно координати ако човек иска, можеше лично да се обърне към мен.

След като искате да разработвате карти за Гармин устройства, то не е в границите на нормалното да търсите моите взаимоотношения с Гармин, а да си контактуват директно с тях.

Ако искате от техническа страна да видите коя карта е по-добра и по-пълна, то тогава въпросите са далеч по-разнични.

Активен
Da Luz
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1

« Отговор #18 -: Юли 01, 2008, 11:53:47 »

Цитат
Gepime.com - Запознанства за разкрепостени

Профил на: srumenov

Мъж на 24г., Търговище. Търся връзка с Жена, Двойка (М+Ж), Двойка (Ж+Ж) за секс за една вечер, редовен секс, дискретна връзка, групов секс ...
www2.gepime.com/?page=search&search=1&total=155&sex=2&sex2=11&city=44&age_ot=20... - 15k - Кеширана - Подобни страници

И по други форуми лъжеш, а? Бас държа че си на 54, плешив и с шкембенце  Grin

Е, пожелавам ти поне в гепиме.ком да си намериш партньор
« Последна редакция: Юли 01, 2008, 11:57:46 от Da Luz » Активен

kihi
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 34

« Отговор #19 -: Юли 03, 2008, 10:08:45 »

До г-дата по-горе, които се интересуват. Фирмата Garmin има ясен и недвоусмислен лиценз свързан с техният хардуер и софтуер. Одобрението става само и единствено от Garmin! Когато такъв лиценз липсва, фирмата си запазва правото да потърси отговорност за нарушението им! На сайта не е упоменато нито име на фирма, нито адрес, нито телефон за контакти, с които можем да се свържем, да уточним тези детайли.

Поздрави,
Спас Руменов

И така - малко разяснения относно становището на Спас....
Цитирам официалната встъпителна информация на сайта на Петър:
"Тази карта е предназначена за продукти на Garmin. Може да се използва на всички модели Garmin GPS-и (Nuvi, Zumo, Colorado, StreetPilot, Etrex, 60.., 76…). Тя е съвместима с приложенията на Garmin за персонален компютър (GarminMobilePC и nRoute). Може да се използва с програмите за PDA и за смартфони, работещи на базата на Windows Mobile и Symbian. На тези платформи се инсталира GarminMobileXT. Картата може да бъде използвана и на навигационни системи за автомобил Kenwood, разработени на основата на Garmin. "

1. Налице са думички - "предназначена, съвместима, може да се използва, може да бъде използвана"...
2. Никъде няма думичките - трябва, вие сте длъжни, това е единствената, която трябва да ползвате ... или други подобни от императивен порядък, или пък с информационна нотка на уникалност и незаменимост за тези уреди...
3. Никъде няма и не може да има закон, който да ме задължава и да ми забранява ( след като съм платил на Гармин всичко за машинката му и за вградения в машинката му софтуер) да си правя каквото си поискам с нея. Включително и да си слагам каквото ми скимне вътре и да си експериментирам  колкото ми душа сака... При такива варианти Гармин евентуално трябва да търси отговорност от мен, а не от създалите и предоставилите ми за доброволно ползване и експериментиране от моя страна на помощни средства (били те и софтуер).
Нали си представяте, че би било много тъпо Гармин в лицензионното си споразумение да ми забранят като експеримент и проба да блъскам машинката им с чук, за да видя дали е достатъчно здрава.... Това си е мой проблем и след като съм им шарил парите, за които те са решили да ми пробутат творението си, ще си траят и ще бъдат принудени да преглътнат удоволствието, с което (ако си поискам) мога да им натроша апарата с един чук... Или - да си експериментирам със софтуер, който ми е предоставен без да ми вменява в дълг да ползвам единствено него....

Спасе, ако наистина си в час, би трябвало да ти е ясно, че не можеш да ми забраниш как да ползвам дадения апарат, след като съм му платил цената (и то многократно надвишена в България)... Това, което може да направи Гармин е (и то след като докаже, че аз умишлено и собственоръчно и доброволно съм повредил апарата) да ми откаже гаранционен сервиз. ПОВТАРЯМ - ГАРАНЦИОНЕН, защото в извънгаранционен период, след като си плащам - ще подскачат и ще ми го оправят, защото са ДЛЪЖНИ!!!
Пък - ако на мен ми е кеф - всеки ден ще го троша и ще си плащам, за да ми го оправят! Ако ми е толкова акъла де...  Wink

Активен

"Ценя гранита - спотаил ЗАБРАВА!!!"
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

Публикации: 2101

« Отговор #20 -: Юли 03, 2008, 12:31:58 »

Цитат
Gepime.com - Запознанства за разкрепостени

Профил на: srumenov

Мъж на 24г., Търговище. Търся връзка с Жена, Двойка (М+Ж), Двойка (Ж+Ж) за секс за една вечер, редовен секс, дискретна връзка, групов секс ...
www2.gepime.com/?page=search&search=1&total=155&sex=2&sex2=11&city=44&age_ot=20... - 15k - Кеширана - Подобни страници

И по други форуми лъжеш, а? Бас държа че си на 54, плешив и с шкембенце  Grin

Е, пожелавам ти поне в гепиме.ком да си намериш партньор

За всички е ясно, че това лице не е господин, а някакъв провокатор с мании и мераци... Предлагам този да не го коментираме повече!
Активен

WayteQ X950 BT с TMC Win CE6, DDR2 РАМ128мб, РОМ4гб + 16гб, ARM11 Dual Core 500MHz /iGO Primo, Navitel /
Veni
Бързо научавам
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 51

« Отговор #21 -: Юли 03, 2008, 04:34:47 »

тя май тая тема е мъртвородена
съгласен съм
Активен

Ride to live - live to Ride
MB S124 E250 TD OM605
Daihatsu Feroza 4x4 96hp

www.mbclub.bg
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #22 -: Октомври 13, 2008, 02:44:24 »

ЕДНА КАРТА МОЖЕ ДА Е НЕЛЕГИТИМНА , АКО Е НАПРАВЕНА С НЕЛЕГИТИМЕН , Т.Е. КРАДЕН СОФТЕУР! и НИЩО ПОВЕЧЕ! А ТАЗИ КАРТА Е НАПРАВЕНА СЪС ЗАКУПЕН СОФТУЕР, ТОЧНО СЪЩИЯ, С КОЙТО СЕ КОМПИЛИРА НАПРИМЕР ОФРМ НА САБИН И КОЯТО ТОЙ РАЗПРОСТРАНЯВА В НЕТА, ЗА ДА НЕ МУ КРАДАТ КАРТАТА С ГАРМИНСКИЯ КОМПИЛАТОР!
ТОВА КЪМ ГОСТА , ПОСТОЯННО ПРИСЪСТВАЩ В ТАЗИ ТЕМА!   Grin
« Последна редакция: Октомври 13, 2008, 02:49:09 от gtsvg » Активен

WayteQ X950 BT с TMC Win CE6, DDR2 РАМ128мб, РОМ4гб + 16гб, ARM11 Dual Core 500MHz /iGO Primo, Navitel /
Veni
Бързо научавам
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 51

« Отговор #23 -: Октомври 13, 2008, 08:43:59 »

нали не трябва да се извиняваме непрекъснато на гореупоменатия юзър?
заедно и поединично?

аман ....

на всяко доброзаченато дело се намира "българина му"....

с извинение към всички сънародници, дето се разграничават от попа Кръстью, станал нарицателно като всичко антинаше.....

и пак - аман...
Активен

Ride to live - live to Ride
MB S124 E250 TD OM605
Daihatsu Feroza 4x4 96hp

www.mbclub.bg
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #24 -: Октомври 13, 2008, 09:03:59 »

Вени, траях, траях, ама повече от месец от сутрин до вечер един гост седи в темата и се не маха! И разбрах защо! Лесно се чете и вижда присъствието на форумчаните и гостите в дадените теми! Е, тоя здраво ме дразни вече! Всички да гледат тая МЪРТВОРОДЕНА ТЕМА, че е актуална! Сякаш иска пак нещо да каже!
Активен

Страници: 1 [2] Изпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

www.bgroutingmap.com | All Rights Reserved (c) 2010