НачалоПомощВходРегистрация

Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
Май 20, 2012, 12:37:43

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

News
BGRoutingMap и софтуер Navitel Navigator - 56лв.

Stats
4053 Публикации в 518 Теми от 1173 Членове
Последен член: metodi
+  Форум на Рутираща Карта на България
|-+  Обща категория
| |-+  Други
| | |-+  Въпрос свързан с легитимност на картите
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] 2 Изпечатай
Тема: Въпрос свързан с легитимност на картите  (Прочетена 2480 пъти)
srumenov
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 5

« -: Май 12, 2008, 09:33:31 »

Здравейте, г-н Христов!
Разгледах подробно Вашият сайт - www.bgroutingmap.com, и тъй като никъде не е упоменато нищо по въпроса се интересувам от следните неща:
- Не става ясно коя фирма предлага тези карти. Вие, като частно лице ли ги продавате?
- Притежавате ли правата за разпостранение на картите, т.е. Вие или Ваш екип ли прави топологията на картите? В сайта е изписано, че картата се разширява с данни изпратени от потребителите, т.е. до колко са Ви уредени взаимотношенията с тях да ползвате тяхните данни, т.н. "тракове" във Вашите карти?
- Какви съпътстващи документи предоставяте с продажбата на Вашите карти?
- Какви документи при продажбата предоставяте - фактури и т.н., и как става това?
- Вашите карти сертифицирани ли са от Garmin за съвместимост с техните устройства?

Поздрави,
Спас Руменов
Активен
hricava
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 18

« Отговор #1 -: Май 12, 2008, 01:18:06 »

Ти какъв се явяваш-да не си данъчен Huh? За какво са ти нужни тия данни?
Активен

Yesterday: GPS... What is that?
Today: GPS... I'm GPS user,
Tomorrow: GPS... I do tracking,
Future: GPS... I draw GPS map.
peterhr
Горски
Знаещ
Неактивен Неактивен

Публикации: 203

« Отговор #2 -: Май 12, 2008, 08:39:18 »

Здравейте, г-н Христов!
Разгледах подробно Вашият сайт - www.bgroutingmap.com, и тъй като никъде не е упоменато нищо по въпроса се интересувам от следните неща:
- Не става ясно коя фирма предлага тези карти. Вие, като частно лице ли ги продавате?
- Притежавате ли правата за разпостранение на картите, т.е. Вие или Ваш екип ли прави топологията на картите? В сайта е изписано, че картата се разширява с данни изпратени от потребителите, т.е. до колко са Ви уредени взаимотношенията с тях да ползвате тяхните данни, т.н. "тракове" във Вашите карти?
- Какви документи при продажбата предоставяте - фактури и т.н., и как става това?
- Вашите карти сертифицирани ли са от Garmin за съвместимост с техните устройства?

Поздрави,
Спас Руменов

Smiley Вярно са малко странни въпросите.
Картата я продавам през фирма с която имам сключен договор. Картата е компилирана с НЕгармински компилатор, който е закупен официално и имам право да продавам карти, направени с него. Същото важи и за програмата с която редактирам картата.
Съпътсващи документи при продажба са касова бележка и фактура, както и кратко ръководство. Пълно описание и инструкции има на сайта.
Останалите въпроси са ми доста странни и мисля че нямат отношение към закупуването и използването на тази карта.
Активен
srumenov
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: Май 12, 2008, 09:30:16 »

Картата я продавам през фирма с която имам сключен договор. Картата е компилирана с НЕгармински компилатор, който е закупен официално и имам право да продавам карти, направени с него. Същото важи и за програмата с която редактирам картата.
Съпътсващи документи при продажба са касова бележка и фактура, както и кратко ръководство. Пълно описание и инструкции има на сайта.
Останалите въпроси са ми доста странни и мисля че нямат отношение към закупуването и използването на тази карта.

Здравейте, г-н Христов!

За съжаление на сайта Ви няма информация от името на коя фирма става разработването на тези карти, както и нейните адрес и телефон за контакти. От друга страна от Вашият отговор не се разбира дали притежавате документ, с който Ви се разрешава продажбата на карти, компилирани с "3th party" за оригинални устройства на Garmin. Тъй като ние не знаем за такъв, то най-вероятно продавате карти предназначени за оригинални устройства на фирмата Garmin, без да сте получили съответното одобрение!

Как бихме могли да се свържем с Вас, освен на посочените e-mail, ICQ UI и Skype?

Поздрави,
Спас Руменов
« Последна редакция: Май 12, 2008, 09:51:04 от srumenov » Активен
Арчи
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 30

« Отговор #4 -: Май 12, 2008, 10:16:58 »

Здравейте, г-н Христов.

За съжаление от Вашият отговор не се разбира, с кой документ Ви се разрешава продажбата на карти, компилирани с "3th party" софтуер? Вие продавате карти предназначени за оригинални устройства на фирмата Garmin, без да сте получили нужното одобрение! Поне ние не знаем за такива. На сайта Ви няма информация от името на коя фирма става разработването на тези карти, както и нейните адрес и телефон за контакти!

Как бихме могли да се свържем с вас, освен на посочените e-mail, ICQ UI и Skype?

Поздрави,
Спас Руменов

[/quote]
Здравейте , г-н Руманов.
 А кой документ забранява разпространението на тази карта? Кой може да ти забрани качването на софтуер на GPS-те на GARMIN след като е създаден напълно законно? От кого трябва да се получи ,, нужното удобрение'' ? Може би от Вас? И последния ми въпрос е : кои сте Вие? Г-н Христов Ви е дал достатъчно информация по какъв начин може да се свържете с него , а като гледам , не избягва и контакти. Няма да се учудя ако му поискате и адреса, телефона или ЕГН - то.
Активен
Арчи
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 30

« Отговор #5 -: Май 12, 2008, 10:52:33 »

Здравейте, г-н Христов!

Поздрави,
Спас Руменов

Всяка добра карта създадена в България се подобрява с данни изпратени от потребителите. На сайта пише пределно ясно до колко са уредени взаимоотношенията с тях.
Активен
tomovvd
Бързо научавам
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 69

Nokia E51/ Garmin Mobile XT/Holux-M1000

« Отговор #6 -: Май 13, 2008, 08:53:36 »

Г-н Руменов, а Вие в качеството си на какъв се интересувате толкова от направата и разпространението на картата?
Активен

ПОВЕЧЕ ОРЪЖИЕ, ПО-МАЛКО ПРЕСТЪПНОСТ !

( John R. Lott, Jr.)
srumenov
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: Май 13, 2008, 09:14:04 »

До г-дата по-горе, които се интересуват. Фирмата Garmin има ясен и недвоусмислен лиценз свързан с техният хардуер и софтуер. Одобрението става само и единствено от Garmin! Когато такъв лиценз липсва, фирмата си запазва правото да потърси отговорност за нарушението им! На сайта не е упоменато нито име на фирма, нито адрес, нито телефон за контакти, с които можем да се свържем, да уточним тези детайли.

Поздрави,
Спас Руменов
Активен
MD
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1

« Отговор #8 -: Май 13, 2008, 11:13:18 »

До г-н Руменов,
от Потребител на Гармин,закупил оргинално устройство от Лицензиран от Гармин доставчик.

Какъв е точно проблемът Ви,с картата на Петър?Той,произвежда единствената най пълна карта на БГ и не ангажира никого със закупуването и.Аз,като притежател на Етрекс,имам пълната свобода да избера дали да купя тази карта или някоя друга.Нямам спомен да съм бил каран насила,да си давам парите нито за Гармина,нито за картата.Избирам коя да купя,именно поради различните визможности,които предлагат.Да,Събин вече е обвързан с Геотрейд и неговата карта се разпространява задължително с новите приемници- Колорадо например.А ако не искам тази карта?Просто си купувам приемник от чужбина.Не така стои въпроса с картите.Защо Гармин,не произвеждат легитимни карти за БГ?Ще кажете,миии у нас,няма такава покупателна способниост,както една Германия например и затова не правят подробни...Глупости!Навремето ,като си купувах устройства от Геотрейд,ми даваха написано на листче адреса на топомапс...щото се freeware ,ще кажете.Не.Защото и до момента няма официална БГ карта от Гармин.Оффроуд картата ли е официалната БГ карта за БГ?
Обясни ви се,че се работи с 3rd party soft и картата е на пазара.Ако аз,я сложа и си разваля Гармин приемника,тогава може да има проблем за вас.В момента картата на Петър е единствената нормална за БГ и не дублираща продукт на Гармин,дори не дублира и на Събин.
Видно е,че има страх от развойната дейност за карти в БГ.
И друго:има начини да се свържете с Петър,а не да се опитвате,както ми се струва,да вкарвате нотка на съмнение срещу него.

С уважение:
Димитров
Активен
hricava
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: Май 13, 2008, 12:01:10 »

До г-дата по-горе, които се интересуват. Фирмата Garmin има ясен и недвоусмислен лиценз свързан с техният хардуер и софтуер. Одобрението става само и единствено от Garmin! Когато такъв лиценз липсва, фирмата си запазва правото да потърси отговорност за нарушението им! На сайта не е упоменато нито име на фирма, нито адрес, нито телефон за контакти, с които можем да се свържем, да уточним тези детайли.
Поздрави,
Спас Руменов
Не се крийте задклавиатурно- кажете си коя фирма представлявате, вие самия кажете каква длъжност заемате/ако изобщо работите някъде Angry/, даже може да ви се обадя да ви видя вие ли сте не сте ли,може и бот да сте знам ли.Гледам че се държите като полицай който ще търси отговорност от името на Гармин обаче Гармин дали са чували за вас?? Само не ми казвайте, че продаваната карта на Събин и тя е лицензирана, защото това е станало съвсем скоро, ако не греша , а се продава от доста години!А дали този Събин си е уредил взаимоотношенията с пращащите тракове?
Поздрави
инж.Василев
« Последна редакция: Май 13, 2008, 01:17:44 от hricava » Активен

srumenov
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: Май 13, 2008, 05:13:03 »

Здравейте,

На тези, които негодуват искам да обясня, че има правила, които трябва да се спазват и са разработени от фирмата производител за да гарантират качеството на продуктите. Спазването на тези правила се гарантира от лицензи. За по-детайлна информация - официалната страница на производителя.

За тези, които се поинтересуваха моята длъжност е координатор интелектуална собственост.

Благодаря за Вашето внимание.

Поздрави,
С. Руменов
Активен
ewgeni5555
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2

« Отговор #11 -: Май 13, 2008, 09:19:52 »

КОЛЕГА SRUMENOV НЕ ЗАНАМ КАКВО ЦЕЛИТЕ С ВАШИТЕ ПИСАНИЯ,НО ИЗГЛЕЖДА СТЕ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ КОРДИНАТОРИ В БЪЛГАРИЯ, ЧЕ ВЕДНАГА ОТКРИХТЕ НЕРЕДНОСТИ В САЙТА НА ПЕТЪР ХРИСТОВ.
АКО ИМАТЕ ЖЕЛАНИЕ ПОМОГНЕТЕ НА ЧОВЕКА С КАКВОТО МОЖЕТЕ, ЗА ЗАБЕЛЕЖКИТЕ ВСЕКИ МОЖЕ ДА СИ ГИ НАМЕРИ.
ПЕДПОЛАГАМ, ЧЕ НЕ СТЕ ОТ МНОГОТО КОРУНПИРАНИ СЛУЖИТЕЛИ ЦЕЛЯЩИ ЛИЧНА ИЗГОДА ОТ ТОВА
Активен
dtmf
Главен Модератор
Знаещ
Неактивен Неактивен

Публикации: 234

E51+Holux m1000+SE Neo

« Отговор #12 -: Май 13, 2008, 10:42:40 »

Поздрави,
Спас Руменов

[/quote]

А бензина който сипвате в колата си одобрен ли е от производителя на автомобила ви? Или сипвате бензин без документ за разрешение?
Активен
hricava
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: Май 14, 2008, 07:09:11 »

Здравейте,
За тези, които се поинтересуваха моята длъжност е координатор интелектуална собственост.
Държа да узная къде работите г-н Руменов  Angry И ще проверя тази информация по всички канали с които разполагам! Ако съм сгрешил ще ви се извиня.Но ако продължавате да не казвате къде и за кого работите просто ще приема, че сте пратен от някой само за да се заяжда, защото за мен вие сте точно такъв!
Активен

brad
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #14 -: Май 14, 2008, 12:32:52 »

До srumenov,

Huh? Huh? Huh?
Нещо не ми е ясно какво искаш? Някъде да е написано, че тази карта е разработена само и изключително за Гармин. Аз например я ползвам с друго устройство. Дали да не им кажа, че някой е направил карта, която върви с тяхното устройство, пък туко виж и те дошли тук и да искат нещо си Smiley

Айде да се не пълним форума с глупости !!!

Активен

Страници: [1] 2 Изпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

www.bgroutingmap.com | All Rights Reserved (c) 2010