НачалоПомощВходРегистрация

Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
Май 20, 2012, 12:26:44

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

News
BGRoutingMap и софтуер Navitel Navigator - 56лв.

Stats
4053 Публикации в 518 Теми от 1173 Членове
Последен член: metodi
+  Форум на Рутираща Карта на България
|-+  Обща категория
| |-+  Общи въпроси
| | |-+  Въпроси..... общи....
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] Изпечатай
Тема: Въпроси..... общи....  (Прочетена 477 пъти)
OB4uKOH
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2

« -: Декември 11, 2008, 09:56:22 »

Здравейте всички Smiley
Пресняк съм във използването на WM и GPS
наскоро се сдобих с HTC touch HD инсталирах му Garmin v. 5.00.20.wp
Ще ми се да помогна за доработката на картата но имам проблем с траковете ....
Записвам ги, показва ми ги на картата на устройството, но не мога да ги експортирам - липсва ми бутона Manage от менюто на траковете и следователно не мога да ги пратя моля за помощ.
Втория ми въпрос е как да добавя нови сгради, да премахна такива и да преименувам съществуващи, как да добавя улици или да променя такива /unpaved road => normal и обратно/. Как да детайлизирам обекти /работя в Университетката болница в Плевен която се състои от няколко блока в един двор с пътища помежду им/ мисля че ще е от полза за потребителите да имат директен път до всяко едно отделение а не да се лутат по Булевард Г. Кочев. Същото важи и за медицинският университет.
Видях опцията за скрийн шоти от мап соурс  и въпроса ми е трябва ли първо да ги векторизирам през корел за улеснение на разработчика или с това само ще направя беля ?
Имам и доста неясноти по отношение на Гармина....
1. Как мога да задам междинни точки в маршрут Например от Плевен до Бургас но през Варна?
2. При рутиране между градовете например Плевен- София ми излиза лилавата линия на двивение но при zoom out след няколко позиции ми излиза жълт екран и долу в дясно пише "no map" след още няколко натискания на zoom out ми се появява цялата карта на България но много малка. дали аз нещо не правя като света или е просто невъзможно да се zoom out  повече от 2-3 пъти
3. Със HTC touch HD съм и при завъртане на телефона гармина ми не благоволява да мине в ландскейп режим как да го оправя? /операта и интернет експлорер се обръщат/
4. Всеки път при свързването на телефона към Компа независимо дали е в режим ActiveSync или Data transfer след изваждането на USB кабела на екрана ми се изписва че имам последната версия на гармин и да я стартира ли. /Инсталирал съм на SD- картата/
Общо взето това е за сега ........
Благодаря предварително
Активен
peterhr
Горски
Знаещ
Неактивен Неактивен

Публикации: 203

« Отговор #1 -: Декември 11, 2008, 10:21:22 »

За прехвърлянето на тракове - пробвай след като свържеш телефона в режим трансфер на данни, да избереш от MapSource менюто ReceiveFromDevice.

Скоро ще добавя в раздел Инструкции упътване как точно да се изпращат данни за корекции.
В MapSource има възможност да се добавят тракове и точки.
Сгради може да рисуваш с молива (тракове). Реално ще рисуваш само линия, но после лесно се конвертира в полигон и може да стане сграда.

Грешни имена на улица или грешен тип на улица може да или с молива или с флагчето (waypoint).
След това в името на обекта се пише какво точно е грешно.

За зуума провери на какво ниво си избрал да показава детайли на картата.
За обръщането на landscape незнам дали въобще е предвидено в ГарминХТ да чете датчика за положение.
Активен
OB4uKOH
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2

« Отговор #2 -: Декември 11, 2008, 10:43:41 »

С Recieve from device не ще не ми излизат в мапсорса
Детайла на картата ми е на максимално, при зум ин показва всичко проблема е че по -основните неща при отдалечаване изчезват.
Може в ландскейп по принцип поне на симбианите съм го виждал че става но аз не мога да го подкарам явно ......

Въпроса за междинни точки по даден маршрут си остава .....

Мерси за навременният отговор

кажете моля така ли би трябвало да изглежда редакцията без тракове?

« Последна редакция: Януари 12, 2009, 02:03:46 от OB4uKOH » Активен
Страници: [1] Изпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

www.bgroutingmap.com | All Rights Reserved (c) 2010