НачалоПомощВходРегистрация

Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
Май 20, 2012, 12:20:09

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

News
BGRoutingMap и софтуер Navitel Navigator - 56лв.

Stats
4053 Публикации в 518 Теми от 1173 Членове
Последен член: metodi
+  Форум на Рутираща Карта на България
|-+  Обща категория
| |-+  Карти
| | |-+  Припокриващи се карти
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] Изпечатай
Тема: Припокриващи се карти  (Прочетена 726 пъти)
jpenev
Уча се
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 3

« -: Ноември 20, 2008, 01:37:16 »

Какво става в случай, че в няколко карти, които са инсталирани фигурира един и същ регион, в случаят БГ.

В моят случай ето ги и картите:
1) gmapbmap.img - стандартната безплатна, която се слага по подразбиране
2) gmapsupp.img - картата на кирилица на Петър
2) gmapsup2.img - картата на латиница на Петър

Коя е активната ? Никъде в менютата не видях настройка за даване приоритет на карта. В моят конкретен случай гледам половината улици са на кирилица(маймуница даже, нещо енкодинга явно не е нагласен), половината на латиница.
Активен
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

Публикации: 2101

« Отговор #1 -: Ноември 20, 2008, 02:29:15 »

Проблеми  в това отношение с картата няма никакъв ! Има проблем с настройките в апарата Ви. Ролята на gmapbmap e описана тук - http://bgroutingmap.com/forum/index.php?topic=37.0 тя не се вижда при наличието на други карти, не им влияе по никакъв начин!
Остават двете инсталирани карти бгроутингмап... по принцип, ако апаратът поддържа кирилица, то какъв е проблемът да оставите само нея?! Няма да има тези маймуняци.... И защо маймуняци? такива с латиницата явно не съществуват, а точно с кирилицата са възможни, ако апаратът не е кирилизиран и не поддържа кирилски шрифтове! Какъв е той? Оставете 1 карта и погледнете.... ВИНАГИ ТРЯБВА ДА ИМА 1 КАРТА /КИРИЛица ИЛИ ЛАТИНИЦА/ ! намерете настройките в сетинг, мап, мап инфо... там става изключването и включването на картите!
« Последна редакция: Юли 19, 2009, 09:23:50 от gtsvg » Активен

WayteQ X950 BT с TMC Win CE6, DDR2 РАМ128мб, РОМ4гб + 16гб, ARM11 Dual Core 500MHz /iGO Primo, Navitel /
jpenev
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: Ноември 20, 2008, 03:21:20 »

Енкoдинга се оправи с рестарт на Garmin-a, това не е проблема. Добре да речеме, че оставя картата на кирилица, което и направих и изтрия другата, после да речем си слагам карта на Европа, включваща БГ, коя ще е с приоритет ? Или най-чистият вариант е да си съхранявам всички карти, които ми трябват в темп папка и в зависимост коя ми трябва в момента нея да преименувам по стандартният Гарминкси начин ? Не видях Map Info в Settings/Map, има Map Details, което дава Most/More/Normal, etc. опции, което явно не това което ми трябва.

Незнам дали е тука правилното място за този въпрос, но да не отварям нова тема - колко е трудно да се добави български език за менютата по подобие на руския? Дали са resource файлове или най-вероятно ще трябва да се прекомпилират EXE-то и DLL-ите ? Или пък да се изиграе, в менюто да си пише руски, но ако се пази съдържанието в text файл само той да се барне :-)
« Последна редакция: Ноември 20, 2008, 03:23:43 от jpenev » Активен
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: Ноември 21, 2008, 08:41:09 »

Ако имаш карта на България и допълнително ситинавигатор, в който има и България и при положение , че и двете карти са включени/маркирани/ в апарата, то приоритет има Сити навигатора! за това изключвайте всичко, което не ви е нужно в момента и го включвайте, когато трябва...
По отношение на кирилизацията на уредите/при вас случаят е , че искате Гармин мобиле на кирилица, т.е. на руски... - по руските сайтове ще намерите.. даже с описание как става! С кирилизация на устройствата на Гармин бъдете внимателни! Едно недоглеждане при смяната на софта и апарата щке бъде приспан за винаги!!!
Активен

WayteQ X950 BT с TMC Win CE6, DDR2 РАМ128мб, РОМ4гб + 16гб, ARM11 Dual Core 500MHz /iGO Primo, Navitel /
jpenev
Уча се
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: Ноември 21, 2008, 09:59:31 »

Аз имам PDA, FSC N560 с инсталиран Гармин версия 5.00.20wp и кирилица си имам, въпросът ми в предният пост беше дали има трик менютата да станат на български, не на руски, че тоя руски леко дразни.
Активен
gtsvg
Главен Модератор
Старши Учител
Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: Ноември 21, 2008, 10:20:32 »

Тук трябва да Ви отговорят хора, ползващи Мобиле ХТ... Аз винаги съм с Нюви!... Но доколкото знам , май на БГ То не съществува...
Активен

Страници: [1] Изпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

www.bgroutingmap.com | All Rights Reserved (c) 2010